Noel et busca, d’Àngel Burgas

L’Eric es desperta en un hospital. No recorda res. La policia el vigila i no sap en qui confiar. L’única alternativa que té és descobrir el seu passat a través dels records inconnexos que l’assalten. Però de vegades no saber és una protecció i oblidar-ho tot l’única sortida. Només té una certesa, que algú el busca. I no sap si li convé que el trobin…

Un thriller que t’atraparà i mantindrà el suspens fins al final!

Publicat dins de Burgas Àngel | 1 comentari

El diari del Greg, de Jeff Kinney

En Greg és un noi a qui costa la nova vida a l’institut després de la primària. Cada volum de la col·lecció del Greg exposa una nova peripècia a superar per part d’aquest jove que se sent incòmode amb les pautes que es marquen des de l’institut i la família. Ell i el seu amic es troben enmig d’embolics i situacions divertides que sempre acaben superant.

Publicat dins de GENERAL, Kinney | Deixa un comentari

Ulls de pantera, de Sílvia Aymerich

Què pot passar quan tens una pila d’avaluacions per aprovar, un grup de rock a mig formar i algú -que el teu pare ha fet venir perquè et donés un cop de mà- et fa venir ganes de descobrir el secrets amagats en els teus gens?

Ningú ho sap més bé que en Marc i, al fil de la seva història, comprenem els fonaments de la genètica que ens són més propers. Així, un seguit de conceptes científics bàsics aniran prenent cos i deixaran de ser paraules deslligades de la nostra realitat immediata.

Publicat dins de GENERAL | 1 comentari

L’arbre de les mentides, de Francesc Hardinge

L’arbre de les mentides va guanyar el premi al millor llibre l’any 1915 a la Gran Bretanya. Un llibre que recomanem llegir a partir de tercer d’ESO. Parla de l’esforç d’una noia en una època on les dones no eren gens valorades.

Publicat dins de HARDINGER | 1 comentari

Sessió 6 dels patis poètics

Poesia: Manifestació de la bellesa o del sentiment estètic a través de la paraula, en vers o en prosa.

Dimarts 21 de novembre, durant el pati poètic (12.35 h), vine a la biblioteca a escoltar, a llegir, a compartir…, a viure la poesia.

En aquesta sisena sessió parlarem del concepte de llibertad aplicat a les relacions amoroses. Justament aquesta és la idea principal en torn a la qual giren els versos de la composició que llegirem: “Pájaros”, de Chris Pueyo.

Publicat dins de GENERAL | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Cervell actiu

Aquesta quinzena, deixem enrere els enigmes i ens endinsem en el món de les endevinalles.

Heu de solucionar 5 endevinalles. Per participar només heu d’omplir la butlleta i dipositar-la a la bústia que trobareu sota el suro de la biblioteca.

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

Sessió 5 dels patis poètics

Poesia: Manifestació de la bellesa o del sentiment estètic a través de la paraula, en vers o en prosa.

Dimarts 14 de novembre, durant el pati poètic (12.35 h), vine a la biblioteca a escoltar, llegir, compartir…, a viure la poesia.

Aquesta cinquena sessió tindrà com eix vertebrador la mort d’amor, però des d’un punt de vista molt concret i peculiar. Llegirem i comentarem dues obres breus en prosa: el conte de Ray Loriga “Héroes”, en el qual es narra una tràgica història d’amor exprés, i el brevíssim conte, de caràcter líric i autobiogràfic “Carmencita“.

Salut i força poètica!

Publicat dins de GENERAL | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Sessió 4 dels patis poètics

Dimarts 7 de novembre, durant el pati poètic (12.35 h), vine a la biblioteca a escoltar, llegir, compartir…, a viure la poesia.

Aquesta quarta sessió tindrà com eix vertebrador el contrast entre bellesa i lletjor. Llegirem el poema de Mario Benedetti La octava, en el qual s’idealitza la imperfecció de la bellesa, i el brevíssim conte “La niña fea, escrit amb una exquisida prosa poètica per Ana María Matute.

Salut i força poètica!

Capturapatipoetic

Publicat dins de GENERAL | Etiquetat com a | Deixa un comentari

CLUB DE LECTURA

Ins Ramon Coll i Rodés

Maquetaci—n 1

ADREÇAT ALS ALUMNES DE 2n D’ESO

 

INSCRIPCIONS: a partir del 3/4/17 ( hores del pati a la Biblioteca)

RESPONSABLE: MARIA BALASTEGUI

                             DIA: dimecres 7 de juny de 2017

                             HORA: 12.55-14.55

                             LLOC: BIBLIOTECA

 

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

Estimat t’he de deixar, d’Hermínia Mas

herminia-masRecull de contes de l’escriptora Hermínia Mas. La contraportada del llibre diu: “Rere la tendresa, l’humor i la sorpresafinal d’aquests contes, hi trobem un punt de partida per a la reflexió sobre alguns dels petits i grans temes que omplen la vida quotidiana: l’amor, la timidesa, la importància de la bellesa física, els somnis, l’orgull, les aparences o els tòpics sobre nois i noies….”

Publicat dins de GENERAL | 1 comentari

Préstec especial de llibres per Nadal

prestec-de-llibres

Si voleu passar hores, també a casa,

llegint un bon llibre,

veniu a la BIBLIOTECA del centre els divendres a segona hora.

US HI ESPEREM!!!!

Publicat dins de GENERAL | Etiquetat com a | Deixa un comentari

No està escrit a les estrelles, de John Green

A la contraportada del llibre hi podem llegir: “Tot i que la medicina ha aconseguit reduir el tumor i li ha regalat uns anys més de vida, la Hazel continua sent una malalta terminal. El seu final sembla que ja està escrit. Però l’aparició d’Augustus Waters al grup de suport de nois amb càncer canvia radicalment la seva vida. La història està a punt de ser reescrita.”

Publicat dins de GENERAL, Green | 1 comentari

El meu amor Sputnik, d’Haruki Murakami

L’editorial que ha traduït el llibre al català explica el següent: “Com el viatge amor-sputniketrnament circular del satèl·lit rus Sputnik, però en el context de la gran metròpoli de Tòkio, tres persones es busquen desesperadament intentant trencar amb la inèrcia de la vida solitària. El narrador és un jove professor de primària que està enamorat de Sumire, una noia impulsiva i desordenada, una admiradora de Kerouac amb aspiracions literàries; i Miu és una dona de negocis, 17 anys més gran que Sumire, casada, molt rica i molt bonica. Sumire estima Miu com no ha estimat mai cap noi. I Miu li podria correspondre, però un obstacle invisible, un secret esgarrifós, fa que s’allunyi del sexe i potser del món.”

Publicat dins de Murakami | 1 comentari

Tòquio Blues, d’Haruki Murakami

L’editorial que ha traduït el llibre al català ens diu el següent: ” Amb el Japó toquio-bluescontemporani com a teló de fons, i ple d’influències occidentals, Haruki Murakami ens narra, amb una encertada i equilibrada mescla de malenconia i sentit de l’humor, les angoixes adolescents, el desengany del primer amor, la reclusió en un mateix i el trànsit a l’edat adulta.”La construcció narrativa de Murakami és exquisida i subtil; tot el que descriu està ple de possibibles significats simbòlics: una camisa estesa al sol, trossos de retalls de paper, un passador de cabell en forma de papallona…”

Publicat dins de GENERAL, Murakami | Deixa un comentari

After dark, d’Haruki Murakami

L’editorial ens fa el següent resum de la novel·la: “S’acosta la mitjanit en un dark-bluerestaurant desangelat que obre tota la nit; la Mari beu un cafè a poc a poc i llegeix una novel·la. Només interromp la lectura per veure com un jove s’asseu a la seva taula: és en Takahashi, un amic de la seva germana que toca en un grup de jazz i l’ha reconeguda. A casa, la germana de la Mari, l’Eri, dorm profundament des de fa dos mesos. After Dark narra les històries entrelligades d’uns personatges solitaris a la recerca d’una identitat pròpia, que seuen en un bar mig buit i mantenen llargues i reveladores converses mentre beuen cafè i fumen sense parar. En la pura essència destil·lada del millor de la seva literatura, Murakami reconstrueix una història senzilla i captivadora.”

Publicat dins de Murakami | 1 comentari

La cançó de la nostra vida, d’Eloi Fortuny

La contraportada del llibre explica el següent:

La Sònia, la «cumba» de les avarques; el Marçal, l’independentista ligón; l’Uri, el cancodelanostravida-250x353modernet que estudia cine; i la Bet, la pija de Pedralbes, són quatre nois molt (però molt) diferents. Probablement, mai no s’haguessin conegut si no fos pel Fidel Martí, el profe de guitarra que comparteixen i que, per l’atzar, els porta a crear un grup de música per reviure els millors moments de la Nova Cançó catalana, mentre s’emboliquen en relacions d’amor creuades i gairebé impossibles. Aviat descobriran que res no és el que sembla, i que mai no és prou tard (ni prou d’hora) per enamorar-se bojament.

Publicat dins de Fortuny | 2 comentaris

Préstec de cap de setmana a la biblioteca de l’insti

16-11-10-prestec-de-cap-de-setmana-copia-1024x1024

RECORDEU!

PRÉSTEC DE CAP DE SETMANA

Els divendres durant el 2n pati podeu venir a la biblioteca a buscar aquell llibre que teniu tantes ganes de llegir. L’haureu de tornar el dilluns durant el 1r pati.

ANIMEU-VOS!  US HI ESPEREM!!

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

Sense sortida, de Rafael Vallbona

La contraportada del llibre diu el següent: “Què pots fer quan al teu  barri una mala mirada pot desencadenar una batalla campal, o quan veus com els teus companys es rapen el cap i comencen a dir que cal fer fora els magribins? Què pots fer davant de situacions injustes com aquestes o altres, si ets noia, pobra o gitana? La Juana i la Rosa són dues amigues que viuen cada dia aquesta realitat, però quan`pensen si val més rebel·lar-se o estar de braços plegats i acceptar les coses com han estat sempre, un incident els fa prendre la decisió més important de la seva vida.”

Publicat dins de Vallbona | Deixa un comentari

L’última feina del senyor Luna, de César Mallorquí

senyor-lunaEl senyor Luna és un sicari molt eficient i altament valorat pels narcotraficants, per això s’estranya quan li encarreguen de matar una dona humil que ha anat a viure a un altre continent. Però ell, mentre li paguin, no fa mai preguntes.

En Pablo és un noi superdotat que intenta portar el màxim de bé la seva “diferència”. Estudia en un institut de Madrid que té una aula especial per a alumnes amb altes capacitats, però no s’hi acaba de sentir còmode. Curiosament, la història dels dos personatges s’acabarà trobant en una aventura trepidant.

Publicat dins de Mallorquí, César | 2 comentaris

Oliver Twist, de Charles Dickens

oliver-twistOliver és un nen orfe perdut en els baixos fons de Londres al segle XIX. Les seves aventures són una excusa per retratar el món de l’hampa, la misèria i la hipocresia social de l’època.

Publicat dins de Dickens, Charles | Deixa un comentari

Harry Potter i la pedra filosofal, de J. K. Rowling

potter-1Harry Potter és orfe i viu en unes condicions infrahumanes a casa d’uns oncles despietats fins al dia que descobreix que té dots de bruixot i és convidat a estudiar a una escola de màgia i bruixeria. Allà, a més d’aprendre l’ofici, haurà de combatre Voldemort, que encarna les forces del mal, i defensar la joia de l’escola, una pedra filosofal que, segons sembla, n’hi ha més d’un que la vol trobar.

Harry Potter i la pedra filosofal és una de les grans sorpreses de la literatura anglesa dels últims anys, i ha estat espectacularment acollida arreu del món.

Publicat dins de Rowling | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Estiu a Menorca, de Rafael Vallbona

 

estiu-menorca-vUna colla de joves preparen les primeres vacances sols, a Menorca. Unes destrosses en un dels monuments megalítics de l’illa situen aquests nois i noies en una posició difícil: entre tensions i detencions, nits arran de mar, amors que es dibuixen a l’horitzó, els dies passen volant.

Publicat dins de GENERAL, Vallbona | Deixa un comentari

El gos dels Baskerville, d’Arthur Conan Doyle

gos-baskervilleA la contraportada del llibre podeu llegir el següent: “Cada vespre, sir Charles Baskerville acostumava a passejar pels voltants de la seva mansió, fins que una nit el seu majordom el va trobar mort. La policia no va descobrir cap rastre de violència, tot i que un testimoni assegurava haver sentit els crits aterridors de sir Charles.”

Publicat dins de Doyle, Arthur Conan | Etiquetat com a , , | 1 comentari

La Núria, lectora del Coll

finalista-lectura-en-veu-alta

La Núria Rupiâ, alumna de l’1A3, ha estat escollida pel jurat per a representar el nostre institut a la fase provincial del concurs de lectura en veu alta.

Enhorabona!

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

Finalistes del concurs de lectura en veu alta

descargaDijous 6 d’octubre, els alumnes de primer i segon d’ESO  van participar en la primera edició del concurs de lectura  en veu alta de l’institut. El nivell va ser tan destacat que el  jurat es va veure obligat a convocar una final per poder  escollir la millor candidatura. Les finalistes, la Laura Ribera, de l’1A1; la Rosa Trull i  la Núria Rupià, de l’1A3 lluitaran per aconseguir el seu  pas a la fase provincial.

El dijous 13 d’octubre sortirem de dubtes. Bona sort, noies!

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

La lectura en veu alta

VINE AL CÀSTING DEL CONCURS:

(alumnes de 1r i 2n d’ESO)

descarga

CLICA LA IMATGE!

                                       Dia: 6 d’octubre

                                      Hora: 12’35

                                      Lloc: Biblioteca

Publicat dins de GENERAL | Deixa un comentari

Manolito “on the road”

Manolito on the road

El padre de Manolito ha decidido llevarse a su hijo con él en su próximo encargo. De modo que, al amanecer, salen juntos por primera vez en el camión. Manolito quiere convertirse en un copiloto callado y lleno de misterio, pero cambiar de personalidad no es tan fácil; el verdadero «yo» de Manolito pasa la mitad del viaje contándole a su padre su experiencia oriental en la Semana del Japón, con samuráis asesinos incluidos. Aunque no hace falta irse tan lejos para enfrentarse a lo desconocido: desde un desayuno sin chococrispis en un bar de carretera hasta una noche de pesadilla en el hostal de lujo El Chohuí, un viaje de Carabanchel (Alto) a Cuenca da para muchas aventuras.

0 separador negro

Así comienza la novela:

Un día estaba en la cola del cine esperando para entrar a ver El Zorro, que la ponían en un cine de Carabanchel Bajo, se me acercó un chaval y me preguntó por todo el morro:
–Oye, niño, ¿tú no serás Manolito Gafotas?
Y yo le dije a ese niño que sí que lo era y que por qué lo había sabido. Y ese niño me dijo que se lo había imaginado por las gafas, porque las llevaba sujetas con una goma, porque llevaba de la mano al Imbécil, por las orejas de ese Orejones que iba a mi lado, porque había un chulo conmigo que debía de ser Yihad y porque también me acompañaban dos niñas bastante bestias, que seguramente eran: La Susana Bragas–sucias y Melody Martínez.
Todos nos quedamos bastante alucinados con la inteligencia sobrenatural de aquel niño adivinador y le rodeamos para preguntarle cosas sobre nuestras vidas y lo sabía todo de todo, porque había leído los cuatro volúmenes que se han escrito sobre mi vida.
El niño adivinador superó todas las pruebas sobre quién era la Luisa, las collejas de efecto–retardado que da mi madre, la próstata de mi abuelo o los peluquines de mi padrino Bernabé, pero sobre lo que no pudo contestar casi ninguna pregunta fue sobre mi padre, porque me dijo que casi nunca salía en los capítulos de mi espeluznante vida. Todos mis amigos, que además de ser mis amigos son unos cerdos y unos traidores, le dieron la razón y dijeron a coro: «Es cierto, es cierto, a tu padre no lo sacas nunca».

0 separador negro

Enlaces de interés:

0 separador negro

Lectores de esta novela:

  • Josep Maria Sánchez (4.º de ESO, curso 14/15)
Publicat dins de GENERAL, Lindo, Elvira | Etiquetat com a , , , , , , , | Deixa un comentari

Historias del Kronen

Historias del Kronen

El Kronen es el bar madrileño en el que acostumbra a reunirse un grupo de amigos. Entre ellos está Carlos, de familia acomodada, carente de escrúpulos y únicamente preocupado por experimentar con las drogas, el sexo y el alcohol. Desdeñoso con aquellos a quienes considera débiles y convencido de que la amistad no es más que una patraña, Carlos acaba provocando la muerte de Fierro, uno de los componentes del grupo, sin que eso le cause ningún remordimiento.

La novela, primera del autor, cuenta la vida durante un verano de un grupo de jóvenes madrileños, criados en la cultura audiovisual y fascinados por la violencia, que se mueven en un mundo cerrado dominado por las drogas, el sexo, los bares de copas, los conciertos rock…

La publicación de Historias del Kronen tuvo un fuerte impacto social al exponer con crudeza la forma de vida y las opiniones de un sector de la juventud, que al parecer habían pasado desapercibidas hasta ese momento para sus mayores.

La novela coincide en el tiempo con fenómenos semejantes en otros países, principalmente Estados Unidos e Italia, y contribuye a que se popularice el concepto “Generación X”, importado de Estados Unidos, que aquí se transmuta en Generación Kronen o Gente Kronen, la juventud mejor preparada de la historia española, los hijos sin futuro del desarrollo.

separador

Así comienza la novela:

Me jode ir al Kronen los sábados por la tarde porque está siempre hasta el culo de gente. No hay ni una puta mesa libre y hace un calor insoportable. Manolo, que está currando en la barra, suda como un cerdo. Tiene las pupilas dilatadas y nos da la mano, al vernos.
—Qué pasa, chavales. ¿Habéis visto el partido, troncos? —pregunta.
—Una puta mierda de equipo. Del uno al once, son todos una mierda —dice Roberto.
—Me han jodido el baño en Cibeles, tronco. Si esto sigue así, acabaré haciéndome del Atleti. A ver, ¿qué queréis?
Pillamos un mini y unas bravas. Roberto echa una ojeada a nuestro alrededor para ver si Pedro ha llegado. Luego, mira su reloj y dice: joder con el Pedro, desde que tiene novia pasa de todo el mundo.
—¿Hemos quedado con alguien más? —pregunto.
—Sí. Con Fierro, Raúl y con Yoni.
—¿Quién es Yoni?
—Un amigo de Raúl. Un tío guay, nada que ver con el pesado de Raúl. Allí en Marbella, en Semana Santa, nos lo pasamos de puta madre con él.
Hay una mesa que se ha quedado libre y le digo a Roberto que la pille, rápido, antes de que nos la quiten.
—Joder. Ten cuidado, que casi me tiras el litro.
Nos sentamos. Pedro llega un poco después.

separador

Enlaces de interés:

separador

Lectores de esta novela:

  • Harsh Kumar (4.º de ESO, curso 14/15)
Publicat dins de GENERAL, Mañas, J. Ángel | Etiquetat com a , , , , , , , , , , , | Deixa un comentari

Poirot en Egipto

Poirot en EgiptoLinnet Ridgeway es una joven agraciada y millonaria que lo posee todo. Su amiga, Jacqueline de Bellefort, no menos hermosa aunque pobre, solo posee el amor de Simon Doyle, con el que piensa casarse. Éste último finalmente se casa, pero no con Jacqueline, sino con su amiga Linnet, que le ha quitado el marido a su amiga.

El nuevo matrimonio iniciará un crucero por el Nilo a bordo del “Karnak”, pero la “luna de miel” no será todo lo placentera que el nuevo matrimonio espera, pues se ven perseguidos por la despechada Jacqueline que les acosa y molesta continuamente.

Todo cambia, cuando Linnet es descubierta asesinada en su camarote, y el caso se complicará cuando se sucedan nuevas muertes, por suerte, el detective Hercule Poirot se halla a bordo para resolver tan complicado caso.
(Fuente: El blog de Agatha Christie)

separador beige

Así comienza la novela:

—¡Linnet Ridgeway!

—¡Es ella —dijo mr. Burnaby, propietario del «Tres Coronas», dirigiéndose a su compañero.

Ambos se quedaron mirando fijamente,con los ojos abiertos como platos y la boca ligeramente entreabierta.

Un Rolls-Royce rojo y enorme acababa de detenerse frente a la oficina local de correos. 

Una muchacha se apeó del automóvil, una muchacha sin sombrero y luciendo un vestido que parecía —sólo parecía— sencillísimo. Una joven de cabello dorado y aspecto autoritario. Una joven de formas encantadoras. Una muchacha como se veían pocas en Malton-under-Wode.

separador beige

Enlaces de interés:

separador beige

Lectores de esta novela:

  • Krzysztof Pyzia (3.º de ESO, curso 13/14)
Publicat dins de Christie, Agatha, GENERAL | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Leal

LealUna sola opción puede transformarte, o te puede destruir, pero siempre tiene consecuencias. Con la oleada de disturbios en las distintas facciones, Tris deberá asegurarse de proteger a los que ama, mientras se enfrenta a inquietantes preguntas sobre la culpabilidad, el perdón, la identidad, la lealtad, la política y el amor. El día de la iniciación de Tris debería haber sido una celebración de la facción elegida, en cambio, el día terminó con un gran problema. El conflicto entre las facciones se intensifica y las ideologías se enfrentan. En tiempos de guerra, se eligen líderes y los secretos afloran, cada decisión tiene mayores consecuencias más potentes.

0 separador naranja

Así comienza la novela:

No puedo dejar de dar vueltas por nuestra celda de la sede de Erudición mientras sus palabras me resuenan en la cabeza : «Mi nombre será Edith Prior, y hay muchas cosas que estoy deseando olvidar».
—Entonces, ¿no la habías visto nunca? ¿Ni siquiera en foto? —me pregunta Christina, que tiene la pierna herida apoyada en una almohada. Ella recibió un disparo durante nuestro desesperado intento de revelar el vídeo de Edith Prior a nuestra ciudad, en el momento en el cual no teníamos idea de lo que decia o de que rompería el fundamento de nuestras creencias, las facciones, nuestras identidades—. ¿Es una abuela o una tía o algo así?

0 separador naranja

Enlaces de interés:

0 separador naranja

Lectores de esta novela:

  • Lucía Sánchez  (3.º de ESO, curso 13/14)
  • Amaranta Olariaga  (4.º de ESO, curso 14/15)
Publicat dins de GENERAL, Roth, Veronica | Etiquetat com a , , , , , | 2 comentaris