Arxiu mensual: juny de 2019

CLASSES COMPARTIDES

Avete!

Els de 1r d’ESO hem començat a treballar i conèixer l’antiga Roma.

Els romans a l’antiguitat parlaven en llatí.

A  4t d’ESO hi ha alguns alumnes que fan la matèria optativa de Llengua Llatina. Així doncs, han vingut a la nostra aula a ensenyar-nos paraules en llatí   i ens han ensenyat com aquesta antiga llengua encara és molt present en el nostre dia a dia. Concretament ens han explicat com moltíssims noms i marques publicitàries tenen noms en llatí, des de productes d’higiene personal, de neteja per a la lar, cotxes, aliments, rellotges, electrodomèstics, revistes…

Gratias!

 

VISITEM LA NAO VICTÒRIA

Tot i que forma part del temari d’Història de 3r d’ESO, tots els alumnes de Secundària hem visitat la Nao Victòria per gentilesa del Club de Vela Blanes.

Es tracta d’una rèplica de la nau que entre els anys 1519 i 1522 amb Magallanes i Elcano a bord va fer la primera volta al món.

Els viatges i els grans descobriments geogràfics els estudiem a Socials a 3r d’ ESO. Completar el que aprenem a classe amb aquesta visita ha estat una gran sort.

 

VITRALLS GÒTICS

Som a l’època de les grans catedrals gòtiques, amb les seves altes i primes parets, plenes d’obertures que s’ompliran de… vitralls de colors.

Cada grup cooperatiu tenimassignada una de les finestres de la classe.

Primer, cada membre del grup ha fet a la seva llibreta de Socials, l’esborrany del disseny del dibuix. Després, en grup, hem compartit els nostres dibuixos i hem decidit plegats quin disseny escollim. Junts hem parlat, l’hem modificat…

Sobre una cartolina negra, hem marcat el nostre dibuix i hem començat a retallar.

Quan ja hem tingut el nostre dibuix retallat, hem començat a enganxar paper transparent de colors.

També hem fet sobre un rectangle en cartolina negra la sanefa de la part inferior de la finestra de la classe.

Tots hem estat creatius i originals, però sense oblidar mai que són les finestres d’una catedral gòtica.