CodyRoby

CodyRoby és el nom d’un conjunt de jocs DIY (“Fes-ho tu mateix”) que proporcionen una manera fàcil de començar a jugar amb robots i programació a qualsevol edat, sense necessitat d’usar ordinadors, tauletes o mòbils.

Roby és un robot que executa instruccions i Cody és un programador que proporciona instruccions. Les instruccions es representen mitjançant cartes. Al principi només hi ha 3 instruccions, avançar, girar a la dreta i girar a l’esquerra. Durant el joc Cody selecciona una carta i la hi passa a Roby, qui es mourà pel tauler d’acord amb la instrucció que contingui la carta.

CodyRoby es va crear el novembre de 2014, amb la finalitat de ser usat en la Setmana Europea de la robòtica.

Kit CodyRoby – Primària

El kit d’inici per a principiants es pot descarregar, imprimir i retallar per obtenir la baralla de cartes, el taulell i les fitxes.

Taulell

La major part dels jocs CodyRoby es poden jugar en un taulell de 5×5. Si cliqueu damunt el dibuix del taulell us el podeu descarregar.

Caixa i fitxes

Es pot imprimir una caixa per guardar el joc i cada equip pot fer servir la seva fitxa preferida per a representar a Roby.

Cartes

Les cartes es podem dibuixar o imprimir-les: endavant, girar a l’esquerra, girar a la dreta.

La quantitat de cartes que fa falta i la mida del taulell depén del joc específic que es vagi a jugar. Totes les targetes cody oficials estan disponibles en color i en blanc i negre: CodyRoby-col, CodyRoby-bw.

Exemples de jocs CodyRoby

Us podeu inventar els vostres propis jocs o bé jugar als que es proposen a continuació:

Omplir-ho tot

El duel

La carrera

La serp

A l’escola

Altres taulells de joc

Per treballar conceptes com la identificació i distinció de nombres, quantitats, colors, figures geomètriques, vocals, operacions aritmètiques bàsiques

Per crear contes i històries fent servir els pictogrames de personatges, llocs i accions.

Infografia