Blue-Bot

Blue-Bot és un robot programable de la família de l’abella Bee-Bot, ideal per aprendre robòtica jugant, programant les primeres seqüències de programació i observant com es desplaça. Funciona amb els botons que hi ha a la part superior de la Blue-Bot. També permet connectar-la a un dispositiu mòbil per controlar-la des de l’aplicació i fins i tot programar els seus moviments des d’una tauleta. És transparent i permet tafanejar els circuits.
Cada vegada que premem un botó, els ulls de la Blue-Bot parpellegen i s’emet un so que confirma la instrucció.

Blue-Bot sempre avança o retrocedeix 15 cm i gira sobre si mateixa 90º. La seqüència la realitza pas a pas, marcant cada acció amb llum i so.
Blue-Bot pot realitzar fins a 40 moviments. El botó X esborra la memòria per començar una nova seqüència; en cas contrari repeteix l’antiga seqüència i tot seguit les noves instruccions.

Programable amb una tauleta

Aplicació Blue-Bot

Blue-Bot i Bee-Bot són gairebé idèntiques per fora, però la Blue-Bot es pot controlar també des d’una tauleta. Es poden triar diferents formes de control, configurar el terreny de joc, posar-se a prova amb reptes, etc.

Per a això, cal descarregar l’aplicació Blue-Bot, disponible per a iOS i Android i establir connexió via Bluetooth entre els dos dispositius. Aquesta aplicació també està disponible per a ordinador Windows o Mac.

 

Aplicació iOS

Aplicació Android

Windows

Mac

L’aplicació permet configurar el terreny de joc, associar un so a cada acció i ens posa a prova amb reptes i desafiaments.

Aplicació Blue’s Blocs

Aquesta aplicació permet programar la Blue-Bot des d’una tauleta a través d’un entorn basat en blocs tipus Scratch.

Aplicació iOS

Aplicació Android

TacTile reader per a la Blue-Bot

El lector tàctil TacTile reader permet crear la seqüència d’instruccions col·locant les fitxes individuals sobre el lector. Quan es pressiona el botó verd el robot les executa.
Les fitxes es poden col·locar en vertical o horitzontal depenent de com vulguem dissenyar el programa.
El lector tàctil és recarregable i permet fer una seqüència de 10 instruccions. Es poden connectar fins a tres lectors entre sí per construir un programa de fins a 30 instruccions.

Blue-Bot o Bee-Bot?

Amb Bee-Bot la interacció es produeix únicament amb el robot. En canvi, atès que Blue-Bot pot connectar-se a una tauleta, l’experiència de treball digital pot ser interessant per a alumnat una mica més gran, capaç de dur a terme seqüències de programació més complexes.
El material (tapissos, carcasses) i activitats que es fan amb la Bee-Bot es poden fer també amb la Blue-Bot.

Recursos

http://ro-botica.com/Producto/TTS-Blue-Bot/

http://ro-botica.com/Producto/TacTile-Reader/

https://www.bee-bot.us/bee-bot.html

https://www.robotsparaninos.com/blue-bot-el-hermano-bluetooth-bee-bot/