Recursos educatius

Aquí us seleccionem tota una sèrie de recursos que pensem que us poden ser útils per reforçar, consolidar o ampliar continguts de l’àrea de música. Sabem que n’hi ha MOLTS més, i que aquesta plana no substitueix de cap manera les pluralitat d’opcions que podeu trobar amb els cercadors. Com us diem, aquesta només és la nostra selecció. De tota manera, cal dir que és una plana oberta, és a dir, que cal anar acutalitzant i ampliant. I això és el que intentarem fer!

Cançoners

prodiemus-bloc.GIF

Cançoner virtual i interactiu PRODIEMUS. Cançons tradicionals catalanes

TELEDMUS. Cançons populars d’Europa

Música de poetes. Poemes de poetes catalans musicats

________________________________________

Compositors, obres i intèrprets

logo-elpoderdelapalabra-2.JPG

Al web El Poder de la Palabra (en cast.) trobareu les biografies i imatges d’autors de diferents disciplines artístiques (música, dansa, literatura, arts plàstiques, cinema, arquitectura) amb referències a les seves obres (audicions, fragments literaris i/o imatges de les seves obres).

En relació a la Música, hi trobareu biografies de compositors, una selecció de les seves obres i opcions d’àudio. Els trobareu classificats per ordre alfabètic dels seus noms, per èpoques (segles) i per obres. També hi ha la biografia dels millors intèrprets de tots els temps (classificats per ordre alfabètic dels seus noms i segons l’instrument amb el que van destacar), la trajectòria de les orquestres mundialment reconegudes, teatres i auditoris, i molt més!

________________________________________

Diccionaris musicals

teledmus.gif

TELEDMUS (en català o en castellà). Vocabulari sonor de termes musicals i informàtics (Cristina Fuertes, curs 1996-1997)

________________________________________

Continguts i activitats

Recursos TIC a l’àrea de Música


clic.JPG

Entre altres aplicacions, a la ZonaClic de l’XTEC hi trobareu activitats multimèdia de l’àrea de Música que us permetran treballar els continguts de l’àrea: instruments i agrupacions instrumentals, obres musicals, compositors, estètiques i estils de música, etc. Però per utilitzar els recursos d’aquest entorn cal descarregar i instal·lar el programari corresponent.

logo-quaderns-digitals.JPG

Els Quaderns Virtuals permeten fer exercicis autorrectius corresponents a les diferents àrees del currículum. L’enllaç va al llistat de tots els quaderns publicats. Trieu l’assignatura Educació Musical i el nivell per accedir a les activitats d’aquesta àrea per repassar i/o aporfundir en els continguts del currículum.

________________________________________

Escoles de música

CMG. Conservatori de Música Issac Albèniz de la Diputació de Girona

EMG. Escola de Música del Gironès (Consell Comarcal del Gironès)

EMMG. Escola de Música Moderna de Girona (Ajuntament de Girona)

EMM. Escola Municipal de Música de Girona (Ajuntament de Girona)

ESMUC. Escola Superior de Música de Catalunya (Generalitat de Catalunya)

________________________________________