Obertura

Benvinguts/des a musicarts de Marta Orts i Alís (orts@xtec.cat), professora de Música a lIES Jaume Vicens Vives (Girona).

Estreno aquest servei XTECBlocs en una data assenyalada, les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona de 2007. Dins aquest context festiu i lúdic, cal destacar el ressó cultural i tradicional que, com els populars correfocs, escampa guspires de músiques, formes i colors per tota la nostra ciutat, com a preludi d’una intensa activitat artística que omple l’agenda cultural de tot l’any.

Entenc que totes les arts permeten mostrar, de manera creativa, emocions i sentiments, sensacions i vivències, idees i creences. I molt sovint, les arts s’interrelacionen perquè els artistes, en un afany d’experimentar, d’anar més enllà dels límits que imposen les tècniques, els corrents estètics i els costums, cerquen noves vies a través de les quals poder comunicar les seves inquietuds.

Per la meva banda, i en el marc d’aquesta visió polièdrica de l’expressió humana, intentaré compartir amb vosaltres les meves reflexions i experiències en el camp de l’educació i de la música en relació a les altres arts, i viceversa.

Des d’aquí voldria felicitar als responsables i tècnics del Departament d’Educació per a facilitar la iniciativa recentment estrenada (9 octubre de 2007) del servei XTECBlocs als docents de Catalunya com una eina més per a utilitzar les TIC de manera seriosa i professional i com a plataforma d’intercanvi i difussió de l’activitat cultural i educativa en els centres dels diferents nivells educatius.

En uns moments de proliferació de blogs/blocs crec que es feia necessari aquest nou entorn de comunicació dins un marc institucional com el nostre que permetés garantir la qualitat professional dels continguts i, alhora, afavorir un fluxe de tendències i perspectives prou plural com per enriquir i ser un reflex del panorama cultural de la nostra societat.

A partir d’ara, a més de publicar nous articles, també importaré alguns dels materials que ja tenia publicats al bloc del Departament de Música de l’IES Jaume Vicens Vives de Girona a http://jvv-musica.bloc.cat que vaig iniciar el 14 de març d’aquest 2007 i ara substituït per aquest altre, també allotjat l’XTECBlocs, http://blocs.xtec.cat/jvvmusica/

El meu perfil professional

Lloc de treball: Professora de Música a l’IES Jaume Vicens Vives (Girona)

Perfil professional: Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UNED de Madrid (Programa de Doctorat: Innovació curricular, tecnològica i institucional). Titulada Superior en el Professorat de Piano i en el de Solfeig-Teoria de la Música pel Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. Diplomada en el Professorat d’EGB en l’especialitat de Ciències Humanes per la UdG. Mestra especialista d’Educació musical, d’Educació infantil i de Llengua catalana i literatura.

Interessos professionals. Entre altres, la Música com a mitjà de comunicació, com a art i com a ciència; la didàctica interdisciplinària; les noves tecnologies com a eina de comunicació i de difusió de coneixements, i com a recurs didàctic al servei de l’educació.

Fotos de la capçalera

 1. Muntatge per a la 51a Exposició de flors 2006 (Girona)
 2. Mènsula de la Porta dels Apòstols de la Catedral (Girona)
 3. Teatre-Museu Dalí (Figueres)
 4. Campanar del convent de les Josefines (Girona)
 5. Monestir de Pedralbes (Barcelona).

Totes les fotos són de l’autora del bloc.

Premis i mencions obtinguts

Premis EduBlogs 2008

finalista_edublogs08.jpg

(06/05/2008) Aquest bloc ha estat seleccionat entre els 37 finalistes de la categoria de Professors/res de la 2a convocatòria dels PREMIOS EDUBLOGS 2008 organitzats per l’Associació Espiral. En aquesta modalitat es van presentar 188 blocs. Des d’aquí volem agraïr la valoració del bloc MUSICARTS per part del jurat en aquesta primera fase.

Premi Brillante EduBlog 2008

premiobrillanteweblogdedw3thumbnail.png

Rebut del WebBlog AcusticaWeb: “Por tener un blog tan bien trabajado y con una afinidad de temas, te doy el Premio Brillante Weblog 2008” (David Casadevall, 01/05/2008)

Rebut del Bloc MusicalColl: “A Musicarts de Marta Orts, porque todavía hay gente que hace que te sorprendas, que haga que descubras siempre algo nuevo…. Una MAESTRA como la copa de un pino” (Anna Sais, 03/05/2008)

A tots dos, moltes gràcies!

4 thoughts on “Obertura

 1. Pere

  Bloc molt interessant perquè deixa entreveure moltes de les possibilitats que aquest recurs ofereix i perquè des del primer dia ja hi ha molta informació pertinent.

  No deixa indiferent el visitant i fa que et vinguin ganes de començar a fer el teu propi bloc.

  Enhorabona pel bloc, Marta!

 2. berta eudaldo

  Marta , et felicito per aquest bloc.
  Ara que ja l’has anat emplenant més, em sembla molt diviertit,i sobretot està molt bé que hagis creat una pàgina on tots els alumnes puguem aprendre coses sobre compositors, sobre instruments i sobre moltes altres coses.
  Felicitats.
  Animo a tots els alumnes a que comenteu.

 3. Maria Reyes

  Hola Marta.
  M’agrada molt aquest bloc trobo que és més interessant que l’altre.
  Aquesta nova adreça diria que em donarà moltes possiblitats per aprendre.

 4. Martí Fernández-Real 1D

  Felicitats Marta! Aquest bloc és un dels millors que he visitat, perquè els articles estan molt ben triats i la decoració del bloc també.
  Bé Marta, espero que aquest bloc et duri molt, i que t’hi entri molta gent!!!
  Adéu Marta, i felicitats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *