Kirigami de fulles

Possiblement no heu sentit parlar mai de kirigami tot i que alguna vegada l’haureu practicat sense relacionar-lo amb el seu nom. Tots sabem que l’origami √©s l’art de plegar paper, doncs el kirigami √©s l’art de retallar-lo.

Com que ja comencem a notar la tardor, aquí teniu unes imatges de kirigami de fulles:

kirigami_fulles1

De Zakka Life (on trobareu algunes plantilles de mostra).

kirigami_fulles2

D’ Apartment Therapy

Amb activitats com aquestes treballem continguts matemàtics com la simetria, la numeració i les formes.

5 thoughts on “Kirigami de fulles

 1. Teresa Post author

  Suposo que els Pans d’√Ängel deuen ser tamb√© les “blondes” o boles de neu. Encara no coneixia aquest nom.

  La diferència és que moltes vegades en aquests no se sol dibuixar prèviament les formes a retallar. Són més improvitzats i espontanis.

  En els de l’article, inspirats en fulles, abans de retallar dibuixen la silueta per assegurar-ne una forma m√©s precisa. La idea est√† b√©, no? es podria aplicar a diferents temes: animals, flors, … M’agrada aquesta activitat per l’element sorpresa que comporta en desplegar el paper.

  Teresa

 2. Consol

  Preci√≥s! √©s una t√®cnica que a mi m√†grada molt. L’utilitzo per fer cristalls de neu.

 3. Consol

  Per fer les estrelles de neu tampoc cal dibuixar-les pr√®viament i per aix√≤ trobo que pot ser un treball molt creatiu. A m√©s ,sovint no es veu l’efecte fins que desplegues el paper i aix√≤ el fa molt divertit.

 4. Teresa Post author

  Hola Consol, quina il·lusió!
  Aquesta activitat plàstica és una bona manera de treballar la geometria, concretament la simetria radial i les formes geomètriques. Vaig realitzar fa uns anys un taller de geometria amb nens i nenes de 2on de CI i el vaig centrar en la papiroflexia. Tots en vam agudir.

  Una abraçada,

  Teresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *