Records de vacances

L’estiu és un període d’experiències i d’activitats que trenquen amb el ritme de la resta de l’any tant pels adults com pels nens i nenes. Cada estiu és diferent i únic: sortides, viatges, platja, muntanya, dies amb la família i els amics, lectures, descans, … Atrapar aquestes vivències per poder-les recordar i compartir amb els companys d’escola va ser l’objectiu del “quadern d’estiu”, idea  que ens va donar la M. Àngels, mestra de l’escola Doctor Robert de Camprodon, amb qui el destí ens convertiria en bones amigues.

El quadern, que cada nen i nena s’emporta el darrer dia de curs, està format per una dotzena de fulls (que es poden ampliar), el primer dels quals dóna unes pautes o ajudes d’activitats a fer, com per exemple:  fer dibuixos de coses molt viscudes, collages amb objectes trobats, llistes dels menjars preferits, comentaris de les pel·lícules vistes, retalls de notícies interessants, … Les tècniques i materials  a utilitzar són completament lliures, tot i suggerir varietat, identitat pròpia i  alguns textos explicatius o descriptius. Perquè acabeu de fer-vos una idea aquí teniu alguns exemples  del darrer quadern realitzat pels meus alumnes de P5.

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

 

8 thoughts on “Records de vacances

 1. Blanca

  Hola Teresa
  Ja ens tornem a retrobar amb noves idees i noves mirades.
  M’encanta el quadern d’estiu, ja saps que les meves nenes els han fet i cada estiu hi posen molta il.lusió, es guarden les fotos, entrades, postals d’on anem…. deprés es passen estones fent el quadern i ara encara els tenim amb els seus contes perquè sempre troben un moment per recordar allò que van fer els estius passats.
  Una abraçada

 2. Teresa Post author

  Si el quadern és un reflex de les vivències i es fa amb ganes, es converteix en un diari de vacances que amb el temps es revalora. No tinc cap dubte que els quaderns de les teves filles estan dins aquests paràmetres.
  Una forta abraçada. Ens veiem!!!

 3. sther

  Fantàstic! ja sé que recomanar per el proper estiu quan em demanin els pares quaderns de vacances per fer a l’estiu (ja no caldrà fer-me la boja).
  M’agrada moltísssim!

 4. Teresa Post author

  A nosaltres ens passava el mateix. No podiem recomanar un quadern d’estiu d’una editorial quan durant el curs mai haviem utilitzat fitxes editades. El que és important és que les famílies entenguin l’objectiu i es trobin amb algunes idees o suggeriments. La majoria, però, segueix l’estil de treball que s’ha fet durant el curs i fins hi tot t’emportes sospreses de creacions que no has practicat mai.
  Una abraçada!

 5. Sther

  Potser que no ho recomani… creuran que és cert que m’he tornat boja.
  Per desgràcia nosaltres treballem amb un munt de fitxes d’editorial (hi ha gent a l’escola que no sap que fer si no té fitxa).
  Des de que hi sóc, cada curs vaig eliminant quaderns com aquell que…. , però
  tot i així encara hi ha una pila, no dic quants perque en fa vergonya i … pena.

  Per això a l’estiu em faig la boja, i el proper…. ho confirmaré! Boja, boja!
  Aissss…. ne pas stresser….

 6. Teresa Post author

  Ves a saber … potser d’aquesta manera provocaries petits canvis … Tens temps per anar rumiant. El curs és llarg.
  Una abraçada.

 7. Mireia

  Hola! Bé ja tenia ganes de començar el curs per poder seguir les teves propostes que sempre són fantàstiques i que em tenen facinada.
  Aquesta última m’agrada especialment, és una molt bona idea! Demà mateix ho compartirè amb les meves companyes per tal de tenir-ho present de cara el curs vinenet.
  Volia aprofitar per a comentar-te que tenira moltes ganes de coneixe’t. Sovint segueixo el teu blog, i el recomano a tothom, però no t’havia vist mai. Ho vaig poder fer a les jornades d’educació plàstica que es varen fer al juliol, al qual hi vaig assistir i que per cert em va encantar la presentació d’en Calder que vares fer. En aquella ocasió em volia presentar per poder-te dir tot això presencialment, però no vaig trobar el momoment ( hi havia molta gent, i moltes presentacions) En quasevol cas, sapigues que sóc una gran admiradora teva. Aquest blog no només ofereix un recull de bones i creatives idees sinó que està fet amb una gran sensibilitat estètica.
  Gràcies.

 8. Teresa Post author

  Gràcies Mireia pel teu comentari. Celebro que trobis el bloc interessant i que gaudessis de la Jornada de Plàstica. En una altra ocasió que em tinguis “a tiro” ja em pots venir a saludar i presentar-te. M’agrada conèixer les seguidores del bloc. Et desitjo un bon curs!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *