Land art

land-art-unusualimage.jpg
Fotos: http://www.flickr.com/photos/unusual_image/

Land art és una tendència artística contemporània que utilitza elements de la natura i que té per finalitat alterar el paisatge i provocar en l’espectador sensacions. Normalment les obres es realitzen a l’exterior i, sovint, l’acció del vent o la pluja fa que la seva vida sigui curta, convertint-se així en creacions efímeres.

Hi ha obres mundialment reconegudes d’artistes que han trobat en la natura la seva forma d’expressió com Spiral Jetty de Robert Smithson o les instal·lacions de Jeanne-Claude i Christo.

En les sortides que fem amb els nostres alumnes al bosc o la platja hi podem dedicar un temps a crear composicions amb diferents elements naturals que anem trobant: pedres, curculles, fulles, branques, escorces, fruits, flors… i si el temps no ens permet fer-les in situ, l’activitat també es pot traslladar a l’escola. Les fotografies següents corresponen a una activitat feta amb elements de tardor de nens i nenes de 4 anys. Les obres només es van conservar un dia, però cada un d’ells i elles la té atrapada en una fotografia.

land-art.jpg

I si teniu uns minuts, feu una ullada a aquest vídeo sobre L’Art Land de Youtube:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/l4b_t2upL14″ width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

6 thoughts on “Land art

 1. Teresa Post author

  El meu germà em comenta (en privat) que no puc deixar d’anomenar a Andy Goldsworthy, inspirador de la pel·lícula-documental “Rios y Mareas” i artista que a part de treballar amb fulles, branques i troncs en muntatges estàtics, també ho fa aprofitant el fluix de les marees i corrents dels rius, creant situacions sorprenents.
  Acabo de fer la llufa pel google i veig coses precioses d’ell, aquí teniu un tast:
  http://www.lauriedesign.com/myspace/img/andy_goldsworthy.jpg

 2. dolors

  Hola Teresa.
  És curios fa una setmana una bona amiga ens aconsellava un documental “RIOS Y MAREAS” de L’Andy Goldsworty. Jo no el coneixia i vaig buscar informació sobre ell i les seves obres . Va ser així que vaig descobrir la seva fantàstica obra.

 3. Teresa Post author

  S’haurà de veure. Sé que el feien aquest estiu, però a pocs cinemes i poblacions. Els de províncies ho tenim més malament. Estarem pendents.

 4. Pingback: mirades » Land art online

 5. Pingback: mirades » Art amb sorra

 6. Banks25Jami

  Some time before, I really needed to buy a house for my organization but I did not earn enough cash and could not purchase anything. Thank goodness my father proposed to take the loans at creditors. So, I did that and used to be satisfied with my student loan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *