1,2,3,NYc

numeros-ny.jpg

Una altra de les meves adquisicions d’estiu va ser aquest conte d’imatges que relaciona les xifres de 1 al 20 amb fotografies “quantitatives” de llocs o referents de la ciutat de Nova York. Un llibre que ens aporta una bona idea: relacionar número-quantitat amb elements fotogràfics del propi l’entorn i, a la vegada, significatius per als nostres alumnes. Una forma d’integrar les matemàtiques a la realitat.

Referència del conte: Joanne Dugan. ABC NYC: A Counting Book of New York City.

4 thoughts on “1,2,3,NYc

 1. Blanca

  Hola Teresa
  Aquesta relació matemàtica m’ha fet pensar en el “Petit diccionari Dalí” on també s’estableix una relació, en aquest cas dins l’àrea de llengua.
  Cada paraula del diccionari està representada amb un fragment d’una obra d’aquest artista. A la part final del llibre hi ha els quadres sencers amb el nom i la data.

 2. Teresa Post author

  També vaig tenir a les mans (aquest no el vaig comprar) el mateix conte, de la mateixa col·lecció, però amb les lletres de l’abecedari, també basat en la mateixa idea i la mateixa “city”.
  Aquest de dius, Blanca, també el conec. El varem utilitzar a l’escola durant l’any Dalí, que crec que és quan es va editar.
  Gràcies per les vostres aportacions!

 3. Pingback: mirades » Abecedaris fotogràfics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *