Papers artístics

lesley-grainger.jpg 

Una de les feines dels dies previs al començament de curs és convertir l’aula en un ambient acollidor, on tothom es  trobi  còmode, un espai que a mida que el curs avanci s’anirà omplint amb l’empremta pròpia dels alumnes. Després de veure els darrers dissenys de Jill McDonald en el seu bloc Show and Tell penso que podria ser adequat fer aquesta entrada parlant d’imatges que ens poden inspirar i ser útils per aquest fi.

Anys enrere, quan encara la xarxa no s’havia convertit en la font de gran part dels meus recursos i inspiracions, solia recórrer papereries buscant papers d’estampats bonics per emmarcar llistes, rètols, etiquetes, carnets o qualsevol cosa que calgués folrar. Però una vegada immersa en el món d’internet, ho vaig substituir (no del tot) buscant imatges amb tota mena de grafismes de colors i formes o bé de pintures abstractes.

Si encara no ho teniu per mà, us diré que algunes de les paraules clau que he utilitzat per les cerques són: paper (en diferents idiomes), patterns (que vol dir estampat, disseny,…), background (fons), scrapbooks (àlbum de retalls, tipus collage), i darrerament “chiyogami” (que són dissenys japonesos preciosos)… Només cal escriure la paraula en el Google (imatges)  i apa, a buscar. Cal tenir en compte dues coses, si les volem imprimir, que la resolució sigui l’adequada , i , segons l’ús que en vulguem fer, el tema de copyright.

Els dissenys que veieu a la imatge són de Lesley Grainger i els trobareu en el seu bloc:

http://lesleygrainger.blogspot.com/

Si voleu veure estampats molt creatius feu una ullada a les següents adreces:

http://khya.typepad.com/khyas_journal/chiyogamipaper_design/

http://www.flickr.com/search/?z=t&q=+%09+chiyogami&m=text

I si teniu alguna adreça diferent que la vulgueu compartir, ja sabeu, la podeu aportar fent un comentari.Somriure

5 thoughts on “Papers artístics

 1. Sther

  M’encanten! Tinc una carpeta amb alguns, la pujaré al Picassa. Jo els faig servir sovint quan creo un Jclic, els poso de fons. Una idea en ment era fer un amb ells per trobar les parelles.

  Una abraçada.

 2. Teresa Post author

  Hola Sther,
  m’alegra tenir un comentari (per triplicat) teu i aprofito per felicitar-te pel teu bloc ple de recursos i “bones pescades” (com veuràs el tinc a la meva llista de blocs).
  Em sembla perfecte que vulguis compartir els teus fons a través del Picassa. Una altra activitat que jo he fet amb els “estampats” que tenen grafismes clars i repetitius és enganxar-los sobre paper i mirar de completar amb formes similars.

 3. Teresa Post author

  Moooooltes gràcies Sther!!!!!!!!!!!!
  Me’ls miraré amb calma. Llàstima que en aquest moment, pel fet de no estar en contacte directe amb nens i nenes, no en pugui fer ús.
  Això de poder compartir tota mena d’arxius a través del Google (i la xarxa en general) és una passada. Espero que cada vegada siguem més i més les mestres que ens pugem a aquest carro.

 4. Sther

  Jo també et tinc fitxada… “al tantu! jajjaja

  Gràcies per les teves paraules, a mi també m’agrada moltísssim el teu bloc, és un plaer passejar-s’hi, es nota que tens molt de gust, i a part de trobar coses molt interessants, tot és bonic i fa goig tal com ho presentes.

  Està molt bé aquesta activitat que descrius, segur que la faig servir.
  I em sumo amb tu a encoratjat a que tothom comparteixi les seves idees i materials cassolans, entre uns i els altres això es fa gran!

  Fins aviat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *