Rei

És hivern i fa un fred rigorós. En una ciutat del nord, un nen s’escapa de casa perquè el seu padrastre el maltracta. Es refugia sota una gran canonada, prop de les vies del tren i de l’esplanada que porta al bosc. No hi ha ningú que es compadeixi d’ell fins que uns ulls el miren fixament i amb tendresa. També amb autoritat. Són els ulls d’una gossa del carrer. Amb ella i amb la bandada de gossos que lidera, el nen haurà d’aprendre a sobreviure. Però la seva presència no agradarà a tots els gossos.

Mónica Rodríguez (autora) i Ángel Trigo (il·lustracions) ens presenten una novel·la inspirada en la història real de l’Ivan, un nen rus, que amb quatre anys es va escapar de casa seva pels problemes d’alcoholisme de la seva família. Va ser acollit per una gossada amb la qual va conviure durant dos anys. Una història que ens parla de l’abandó i la compassió.

Premi Edebé de Literatura infantil 2022.

Rei (Ed. Edebé)

A partir de deu/onze anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *