Sam. L’ombra rebel

En Sam se’ns presenta com un nen molt obedient, tranquil i que mai fa cap bestiesa. Tampoc riu, ni balla, ni corre, ni salta, i la seva ombra ja n’està ben tipa, de manera que decideix escapolir-se, desenganxar-se del seu amo i anar per lliure. En veure l’ombra d’en Sam divertir-se lliurement, les altres ombres (de les persones, però també de les flors i els insectes) decideixen seguir el seu exemple. Tal és el rebombori que l’ombra d’en Sam ha d’enginyar-se-les per reconciliar cada ombra amb qui correspon.

Michelle Cuevas (autora) i Sydney Smith (il·lustracions) ens presenten una història amb unes il·lustracions juganeres, de traç espontani, que ens mostra un rerefons on la contenció troba la sortida en la diversió, i totes dues (la seriositat i la disbauxa) han de trobar l’equilibri per conviure dins de cadascú amb alegria i benestar. La vida és tot aquell que nosaltres volem que sigui, i que està al nostre abast trencar amb la monotonia.

 (Ed. Joventut)

A partir de vuit anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *