Zorrito

El primer que ens crida l’atenció d’aquest preciós àlbum és el color, un taronja fluor que et dirigeix la mirada cap allà on va. És el pelatge d’una guineu, un cadell prou gran per aventurar-se sol a seguir els animals que es troba en un paisatge de dunes i boscos. Els ànecs i altres aus dels aiguamolls són els seus mestres, els seus companys de jocs. L’aigua dona pas al bosc, on cérvols, conills, teixons… es converteixen en un bon material d’observació. Per a la guineu tot és nou. La natura és sorprenent, i commoguda per la bellesa d’unes papallones es llença a perseguir-les seguint el seu vol sense adonar-se que ella no sap volar. Un accident. Mentre està inconscient comença un somni, els records de la seva vida van passant, totes les primeres vegades que la vida l’ha sorprès. Els amics no l’abandonen, saben a qui han d’anar a buscar per salvar la petita guineu. Després del pelatge de la guineu i el nen pèl-roig, que no és allà per atzar. És aquest nen qui, una altra vegada al món real, la troba inconscient i la porta seguit de tots els altres animals fins a trobar la família de guineus i serà allà on es despertarà.

Edward van de Vendel (autor) i Marije Tolman (il·lustracions) ens presenten un text poètic, amb moltes capes i fils per estirar i formular hipòtesis. Acompanyat d’unes magnífiques il·lustracions que utilitza un teló de fons fotogràfic virat al cian, amb animalons dibuixats al damunt per narrar el que passa en el món real.

 (Ed. Pípala)

A partir de vuit/nou anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *