Caramels màgics

L’univers de l’artista sud-coreana Heena Baek es construeix amb un ball d’inoblidables escultures i maquetes fotografiades que refresquen les ganes de transgredir i explorar els límits de la il·lustració. Amb uns vistosos ninots de paper maixé fotografiats, l’artista aconsegueix un efecte tridimensional extraordinàriament expressiu. Cada emoció dels personatges sembla sortir del llibre a cada pàgina.

En aquesta història, amable i generosa amb les lectores i lectors, un infant solitari troba uns caramels molt especials. Cadascun té una certa similitud amb objectes i personatges del seu dia a dia, i en menjar se’l en pot sentir els pensaments. És així com el protagonista sent el que li diuen el seu gos i la seva àvia (que sospitem morta), o els sentiments d’un pare absent i atrafegat que sovint es comunica únicament amb queixes i enuig. Una història senzilla però profunda, que ens fa estremir amb la delicadesa d’un arbre acomiadant les seves fulles o d’un caramel transparent que incita a iniciar el diàleg amb l’altre. Per altra banda, l’estructura de repetició i les correspondències de colors possibiliten que els joves lectors puguin anticipar-se al que passa, fent-los partícips actius de la narració.

Premi The Astrid Lindgren Memorial Award 2020.

Caramels màgics de Heena Baek | Ona Llibres (Ed. Kókinos)

A partir de nou anys.

D’aquesta autora també destaquem: L’estranya mare.

L'estranya mare de Heena Baek | Ona Llibres  (Ed. Kókinos)

A partir de nou anys.

A la mamà de Jojo se li complica el dia. Està treballant i la criden de l’escola: el nen té febre i l’han enviat a casa. La dona, nerviosa, crida a la seva mare perquè vagi a cuidar-ho, però la comunicació falla i el missatge el rep un estrany personatge… Aquest relat tendre reassegura al nen, prometent-li que sempre hi haurà algú bo disposat a cuidar-lo.

2 thoughts on “Caramels màgics

  1. Keku

    No tinc clar que els nens i les nenes els agradin aquests personatges, una mica inquietants. Els hi heu preguntat? Potser és la meva mirada d’adult, plena de referències i comparacions que els petits encara no tenen…

  2. mvalero3 Post author

    Aquest conte l’hem explicat a quart i els ha agradat molt. Volien saber com l’autora havia fet les il·lustracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *