El bot del Dr. Bombard

“Després d’un naufragi sense incidents, el doctor Bombard sura en un bot enmig de l’oceà. És una tragèdia o una oportunitat per viure una gran aventura? No ho sap. Però tindrà tot el temps del món per descobrir-ho.”

Oriol Canosa (text) i Jordi Sunyer (il·lustracions) ens presenten un text poètic i carregat de moments emocionants (Balenes, núvols de peixos voladors, taurons ferotges, tempestes, calma, silenci, pintes fetes amb espines de peixos!). Les il·lustracions transporten al lector a la immensitat, la bellesa, la solitud i també l’infinit de l’oceà.

El doctor Alain Bombard és un personatge real i va protagonitzar una història ben curiosa. Metge d’un petit poble de pescadors del nord de França, estava cansat de veure com els nàufrags morien perquè no tenien els coneixements i la sang freda necessaris per sobreviure. I un dia, l’any 1952, va llançar-se a l’Atlàntic en un bot pneumàtic i es va convertir en «nàufrag voluntari» durant uns mesos per convèncer els mariners i els pescadors que, tot i les dificultats, sobreviure a alta mar era possible i calia aprendre a fer-ho. No cal dir que ho va aconseguir i avui en dia els seus llibres serveixen d’inspiració a tots aquells que solquen les negres aigües dels oceans.

 (Ed. Babulinka)

A partir de nou/deu anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *