Annus mirabilis vs. Annus horribilis

Dues maneres totalment diferents per a definir un any, i les dues d’origen britànic:
La primera la va crear el poeta John Dryden per a referir-se a l’any 1666. No fou una època especialment bona per a Anglaterra, però sembla que l’autor considerava un miracle que no hagués passat res de pitjor un any que incorporava a la data el 666, “el número de la bèstia”. Posteriorment s’ha fet servir per a recordar èpoques d’esplendor tant al món de la ciència com a l’esport.
normal_EINSTEIN
La segona (inspirada en l’anterior) es va fer popular el 1992, quan la reina Isabel la va utilitzar durant un discurs per a batejar l’any que li havia portat tants maldecaps, especialment amb les separacions dels seus fills.
A Youtube podem sentir aquestes paraules, tot i que amb un marcat accent anglès.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *