Sortida de P4 a l’exposició Essències

Els nens i nenes de P4 estem posant tota la nostra energia en un projecte que ens encanta i en el marc de la Festa Major: Els Gegants i Capgrossos. Per començar a ampliar coneixements hem visitat l’exposició d’Essències de Molins de Rei, on hem fet un interessant recorregut per tots els elements artístics i culturals del nostre poble. Aquí us deixem un recull d’imatges perque us feu una idea del que hem gaudit, esperem que us agradi.

GROCS:

BLAUS:

 

 

FESTA DE L’AIGUA

Per celebrar la cloenda del curs, els verds i els taronges han fet una festa de l’aigua cadascú als respectius porxos.

Tots i totes venien ben preparats amb el banyador, les xancletes, la tovallola… Han gaudit d’una bona estona, experimentat amb tots tipus de material i aquells més atrevits mullant-se!!! Quin dia més divertit, comença l’estiu!!!

Voleu mirar? Doncs cliqueu a sobre de la imatge.

PROJECTE PORXO (segona part)

Quan varem tornar,  vam obrir la caixa i  ens vam posar a fer realitat allò que ens havíem proposat. Els grups ja estaven  fets, (La casa de la Pepa Pig, L’espai dels unicorns, La caseta dels Bambis, El Coet espaial i La Cabana) , i també teníem una llista dels materials que havien demanat . Ara calia posar-se a treballar….

En aquest projecte hi ha diferents objectius  a aconseguir:

  • La cohesió del grup
  • l’Iniciar-se en el treball cooperatiu.
  • Fer un producte (espai de joc) on el beneficiari és el grup classe.

També hi ha un objectiu no explicit , però que va sorgir al llarg del treball que van fer cadascún dels grups. El treball  de la frustració davant dels fracassos que van sorgir al llarg del procés d’elaboració del producte. Tots els grups van pensar quins materials necessitaven i com ho farien. Però en  la realització, és van trobar amb problemes que van provocar replantejar-se la manera de construir .(Núvols que es construien amb bombolles de sabó i l’endemà havien desaparegut, fustes unides amb cola blanca que no enganxava prou…En algun  moment els adults vam haver d’intervenir fent una ajudeta)

Per veure les imatges dels diferents grups cliqueu a sobre de les imastges.

Grup cabana.

 

 

Grup Unicorns.

 

Grup Pepa Pig.

 

Grup Coet.

 

Grup Bambi.

Després de setmanes de feina tots els grups havien aconseguit el seu objectiu, i  calia posar unes normes d’ús abans de inaugurar tots els espais del porxo. Cada grup va decidir tres normes que tots haurien de complir i que entre tots  vetllarien per el  seu compliment. Així va ser com el passat divendres 14 varem inaugurar tots  els espais del nostre porxo.

 

ELS VERDS JUGUEM AMB ELS PUNTS

TOT VA COMENÇAR AMB UN PUNT…

Tot va començar un matí, quan vam entrar a la classe i vam veure que hi havia tot de puntets a les parets. En veure-ho alguns de nosaltres vam començar a dir “algú ha posat puntets a les parets durant la nit…” “Raquel, Laura! Hi ha tot de punts” 

Ens vam quedar amb la intriga fins a la tarda quan… La Laura va treure una capsa amb un punt molt gros al centre, de color vermell! A dins hi havia el conte del Punt de Peter H. Reynolds i diverses obres d’art plenes de punts. Vam llegir el conte on apareix la Vashti, una nena que pensa que no sap dibuixar, però descobreix que amb un cop de retolador pot fer punts i triomfa com a artista fent-ne. 

El conte ens va agradar tant, que vam dedicar diverses sessions a fer obres d’art amb punts fent servir de pinzells bastonets de les orelles. A l’hora de fer-les, havíem de prendre diverses decisions; escollir la mida de llenç: petit, mitjà o gran, i quins colors volíem.

Quan ja havíem experimentat i jugat amb els punts, la Laura en una rotllana ens va preguntar: “En què penseu que es pot convertir un punt?”. Se’ns van acudir moltes coses: “És una bombolla”, “És un pot de pintura”, “És una flor”, “Amb dos punts puc fer unes ulleres”, “És un nas o una cara”, “És una pilota”, “És un ull”…

A partir d’aquí, vam començar una proposta d’espais basada a transformar un punt en qualsevol cosa que ens puguem imaginar… Vam crear coses molt originals! Alguns vam fer ulls, d’altres flors, sols, flors-lleó, lleons…

Finalment, vam decidir fer una exposició artística del nostre “mini projecte” a un lloc on passés tota l’escola: el passadís de davant del menjador! En aquesta exposició, vam posar 25 punts fets per nosaltres i uns retoladors negres perquè, tothom que hi passi, pugui transformar els nostres punts en el que s’imaginin. Tot seguint amb les mesures de seguretat, també hi hem posat un gel hidroalcohòlic.

El Dilluns a la tarda, la vam visitar per veure com ha anat avançant. Ens vam quedar meravellats amb allò que han dibuixat els companys de La Sínia!!

P4 TARONGES, SORTIDA CAN PLANES

Avui al matí hem aprofitat el magnífic dia tan assolellat que ha fet, i hem anat a Can Planes a gaudir d’una bona estona a la natura. El camí estava ple de petits tresors, hem agafat pedres, branques…

Després d’esmorzar hem jugat una estona, i ens ha vingut de gust fer d’exploradors i exploradores per l’entorn. I sabeu quina ha estat la nostra sorpresa? Doncs ens hem trobat amb un riu!!! Ens ho hem passat molt bé, i fins i tot hem fet un petit pont per poder passar d’un costat a l’altre.

Famílies aquí us deixem les imatges.