P4 TARONGES, SORTIDA CAN PLANES

Avui al matí hem aprofitat el magnífic dia tan assolellat que ha fet, i hem anat a Can Planes a gaudir d’una bona estona a la natura. El camí estava ple de petits tresors, hem agafat pedres, branques…

Després d’esmorzar hem jugat una estona, i ens ha vingut de gust fer d’exploradors i exploradores per l’entorn. I sabeu quina ha estat la nostra sorpresa? Doncs ens hem trobat amb un riu!!! Ens ho hem passat molt bé, i fins i tot hem fet un petit pont per poder passar d’un costat a l’altre.

Famílies aquí us deixem les imatges.

ELS VERDS I ELS TARONGES ES PREPAREN PER SER UNS BONS INDIS.

Fa unes setmanes els verds i els taronges ens vam trobar al tipi de l’escola una nota penjada. Era un missatge que ens enviava el Llop fosc, un indi que no té tribu i necessita formar-ne una. Durant uns dies ens va anar deixant diversos missatges per què entre tots nosaltres arribem a ser uns bons indis i poder formar part de la seva tribu. Ens hem fet uns vestits i hem cantat i ballat com els indis.

Paral.lelament també hem portat a terme altres activitats relacionades amb les colònies; preparar-nos la motxilla, l’organització de les habitacions, la ubicació de la casa de colònies, entre d’altres.

GAUDIU DE LES IMATGES!!!

PROJECTE DEL GEL

Tot va començar un dia quan estàvem a la rotllana fent el tancament del projecte anterior…

La Paula va dir que quan acabéssim aquest projecte li venia de gust fer-ne un del gel. Aquesta proposta (i amb el permís de la Frozen) ens va agradar moltíssim. Així que ja teniem un nou projecte…

A la tarda següent es van trobar un bol ple de glaçons. Tots van córrer a agafar-ne un i a experimentar amb ell. Una vegada desfet ens vam trobar a la rotllana i ens vam explicar què li havia passat al nostre gel.

CLIQUEU SOBRE TOTES LES FOTOS QUE ANEU TROBANT AL LLARG DE L’ARTICLE

 

El següent pas va ser fer tres grups: el grup SÒLID, el grup LÍQUID i el grup GASÓS. Aquells noms ens sonaven estranys, però, ben aviat entendriem per què havíem triat aquests noms i no uns altres…

i ara només calia MANIPULAR I EXPERIMENTAR!

El grup SÒLID ha fet els següents experiments…

FEM NEU

EL GEL CONVERTEIX L’AIGUA EN GEL O L’AIGUA CONVERTEIX EL GEL EN AIGUA??

El grup LÍQUID ha fet els següents experiments…

CONGELEM PÈTALS

QUIN INGREDIENT DESFÀ EL GEL MÉS RÀPID??

PINTEM AMB GEL

I el grup GASÓS ha fet els següents experiments…

COM PODEM TOCAR EL VAPOR??

ENTELEM ELS MIRALLS…

FEM BOIRA

Finalment vam fer un experiment tots tres grups on es veia l’aigua en estat LÍQUID, SÒLID I GASÓS… Aquesta vegada, però, vam tenir públic i tot!!

 

 

 

PROJECTE PORXO

Un matí a l’arribar a la classe i sortir al porxo es van trobar que no hi havia cap joguina ni cap planta. Tots molt esvarats, anaven preguntat que havia passat , a la rotllana, vàrem parlar  d’alguns “petits” problemes que havíem tingut amb les plantes i amb les joguines del porxo i d’aquesta conversa va sortir la idea del “projecte porxo”.

Aquest projecte està format per dues parts. La primera, reposar les plantes que teníem i portar de casa per tenir un espai verd i amb moltes flors. També vam anar a comprar algunes plantes a una botiga del barri. Durant alguns dies hem fet de jardiners, netejant la terra, plantant plantes, regant-les, etc. Ara tenim dos encarregats cada setmana de cuidar les plantes, regar-les, tallar les flors pansides, etc.

La segona part del projecte, era fer nosaltres mateixos les joguines o crear espais de joc. S’han fet grups de treball i ja hem iniciat el disseny i hem fet un llistat de les coses que necessitem per fer-los realitat. De moment ho hem deixat tot dins d’una caixa i quan tornem de les vacances ens posarem mans a l’obra. Us continuarem informant i esperem aviat poder ensenyar-vos els resultats.

SORTIDA AL ZOO

El passat dijous 11, vàrem fer una sortida al zoo per veure cocodrils i perquè la Laia (Biòloga del Zoo) ens expliqués coses dels cocodrils i dones resposta a les preguntes que els diferents grups d’experts portaven. Cada grup havia escollit un portaveu que era l’encarregat de fer les preguntes. Després d’una breu explicació, la Laia ens va portar a visitar els cocodrils que estan al terrari del zoo. Després vàrem aprofitar el dia dinant al mateix zoo i gaudint d’una estona en una de les zones de joc.

ANEM A BUSCAR LA MUNTANYA.

Els Dijous que no fem Psico, sortim a conèixer l’entorn proper i ens motivem afrontant un repte. Un cop varem començar a caminar al costat del riu per anar a buscar la platja, no ho vam aconseguir. Un altre dia, vam caminar per buscar una cascada, ens va faltar poc. Aquest cop el repte semblava fàcil per a tots…anem a buscar la muntanya, la tenim aquí darrera… Caminant, caminat vam arribar al Parc del Pla de les Bruixes i vam decidir anar a buscar la muntanya un altre dia.

          Cliqueu sobre la imatge per accedir a l’àlbum sencer.