La llegenda d’Eneas

La llegenda d'Eneas

FITXA TÈCNICA

 • Nom original: La Leggenda di Enea
 • Director: Giorgio Venturini. 
 • Guionistes: Albert Band, Ugo Liberatore, Luigi Mangini, Arrigo Montanari, Nino Stresa (Poema épico: Publius Vergilius Maro)
 • Any d’estrena: 1962.
 • Durada: 95 min
 • Repartiment: Steve Reeves, Carla Marlier, Liana Ofrei, Giacomo Rossi-Stuart, Mario Ferrari, Lulla Selli, Maurice Poli, Luciano Benetti, Pietro Capanna, Enzo Fiermonte, Charles Band. 
 • País d’origen: Itàlia.
 • Idioma original: italià.
 • Gènere: Fantàstic, aventures. Antiga Roma.

ARGUMENT:

Eneas, fill de la deessa Venus i un mortal, Anquises, és gendre de Príam, rei de Troia. Quan la ciutat és destruïda ell sobreviu. L’esperit del seu pare li mostra quina és la seva missió perquè no es perdi la nissaga del seu poble. S’ha d’adreçar al Laci i fundar allà una ciutat que serà gran i poderosa. El camí no serà fàcil i s’enfrontarà a una sèrie de vicissituds, però la revelació de l’oracle de la futura glòria de Roma és un dels motors principals per continuar avançant. Així Eneas es converteix, junt amb altres fugitius de Troia que el seguiran, en l’heroi fundador del que serà l’Imperi Romà.

TRÀILER:

[youtube]http://youtu.be/A2XVz7hx5VY[/youtube]

CRÍTICA: 

La llegenda d’Eneas és una bona pel·lícula, original i entretinguda, tot i que no deixa de ser una antiga i això influeix a la meva opinió sobre ella. Durant la història, que es feia una mica lenta a moments degut al vocabulari i escenes concretes de la trama, vaig detectar una sèrie de problemes que sortien del context històric.

Per començar, els fundadors de la ciutat de Roma van ser els bessons Ròmul i Rem, i aquesta es va formar arrel d’un homicidi ja que es diu que Ròmul va ser el primer rei de Roma, però que al poc temps va matar al seu germà bessó Rem i es va apoderar del regne.

També hi ha alguns errors sobre les dates de la fundació de Roma i petits detalls que, torno a repetir, surten del context històric.

Tot i així és una pel·lícula prou bona per la data en la que es va rodar i pels amants de les pel·lícules de romans és molt recomanable.

A la pel·lícula idealitzen constantment l’heroi, mostrant tots els aspectes que es consideraven positius del poble romà, remarcant l’esforç i la voluntat de treball i superació de les dificultats.

Finalment em queda dir que és una pel·lícula amb força acció que enganxa al públic a mirar-la però té un petit inconvenient, si no ets un fidel seguidor d’aquest tipus de pel·lícules potser no li acabes de trobar l’encant.

Júlia Calvo
4rt ESO, Llatí opt.3

Un comentari a “La llegenda d’Eneas

 1. Salve!
  Aquesta pel·licula mai l’havia escoltada però llegint l’argument d’aquesta pel·licula, m’he pogut donar compte de que està relacionat amb alguns personatjes dels mites d’Ovidi, com per exemple: Píram. Aquest mite, és anomenat “Píram i Tisbe”, on va ser una historia plena d’amor , on els personatges és veuen obligats a trovar-se amagats. Un bon dia, un dells anava cap allà, però es va trobar una lleona, de la qual, Píram és fixa en el mocador que portava ella i va decidir-se matar. Quant va arribar Tisbe, el va veure mort i va decidir matar-se a sí mateixa.
  Aquest mite, em recordà l’obra tant famosa de Shakespeare, Romeu i Julieta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *