Juno


Director: Jason Reitman
Actors/Actrius: Ellen Page, Allison Janney, J.K. Simmons, Olivia Thirlby, Michael Cera, Jason Bateman, Jennifer Garner
Gènere: comèdia
País: Estats Units
Any: 2007

Juno és una pel·lícula molt bonica sobre una adolescent que ha de combatre un embaràs, donar el seu bebè en adopció, passar l’últim any d’institut i continuar la relació amb el pare del seu fill. Li pregunten en una escena si es deia Juno pel planeta i ella contesta que és perquè el seu pare és un fanàtic dels mites clàssics. El seu nom queda molt ben reflectit en el personatge, ja que és molt protectora, es dedica a assegurar el futur del fill que tindrà, igual que la deessa Juno, Hera en la mitologia grega; el pare, en canvi, busca altres noies i Juno està molt gelosa, tot i que mai li mostra la seva ràbia, sinó que sempre ho comenta a les seves amigues ( igual que Hera, quan dolguda , comenta a les altres deesses les infidelitats de Júpiter/ Zeus). Finalment la història acaba molt bé: ells acaben junts i s’estimen molt, el bebè viurà feliçment amb la seva nova mare i tots dos comencen una nova vida dedicada a la música i l’amor.

M’encanta aquesta pel·lícula per moltes raons: la lluita, la responsabilitat d’una adolescent que no busca el camí més fàcil, l’ajut sempre dels pares i la comprensió de la seva amiga. La meva primera filla es dirà Juno, com la deessa i sobretot, pel significat que té per mi tota la història d’aquesta adolescent.

Jessica Rubricatus Mcdaid
1r Batx. Llatí
INS Miquel Martí i Pol

 

10 comentaris a “Juno

 1. Jessica, no sé ben bé què ha passat amb aquest apunt, potser Juno ha fet de les seves i sols m’ha deixat veure’l a Quod sumus; finalment l’he pogut llegir i comentar. Vaig veure aquesta pel·lícula fa uns anys gràcies a aquest apunt d’una alumna a Aracne fila i fila, abans de traslladar la filmoteca aràcnida aquí. Quantes coses ens ensenyeu! Moltes gràcies i mil disculpes!

 2. Salve.

  No he vist aquesta pel·lícula, pero per lo que es diu sembla que en veritat és molt bonica. Sembla que la mitologia grega està per totes parts.

  Vale.

 3. Salve!!
  Aquesta pelicula pel que he vist està molt bé i em sembla una pelicula que té molt valors de superació, no rendir-se mai, la maduresa i la responsabilitat amb la que afronta la situació.
  Per tot això em sembla una pelicula que val la pena veure perquè et fa reflexionar.
  Vale!!

 4. Hola!!
  Bé, jo vaig veure aquesta pel·lícula fa uns anys, i encara no havia començat a estudiar clàssiques i la veritat es que no tenia ni idea de que Juno fos un nom d’una deessa romana, i no li vaig donar ninguna importància a aquest aspecte. Ara que he tornat a veure el títol de la pel·lícula, em dono conter de quantes coses he aprés en poc de temps, i això es algo que no es pot dir de moltes assignatures.
  La veritat es que la pel·lícula està bastant bé, encara que és la “típica” comèdia americana per a gent jove, te un bon missatge.

 5. I què més podem dir d’aquesta deessa? Coneixeu episodis mítics en què participi?

 6. M’ha agradat molt el traíler d’aquesta pel·lícula, se’ns dubte, aquesta serà una de les pel·lícules que veure aquest Nadal!

  Blanca Pérez Díaz.

 7. Com que veig que t’agrada el cinema i aprofitaràs la pausa nadalenca per posar-te al dia cinematogràficament, ja ens diràs si fas alguna troballa que valgui la pena compartir.

 8. Fa molt de temps que veig aquesta pel·lícula,i el primer cop que la vaig veure vaig buscar d’on venia el nom Juno i em va agradar molt!! I tinc pensat en que ai algún dia tinc alguna filla li possaré Juno se’ns dubte!!!

 9. Jo he vist aquesta pel·lícula i m’ha agradat moltíssim. És molt bonica i pots apreciar la dificultat d’un embaràs i més quan ets jove.
  Sincerament, el nom em va despertar curiositat i em va encantar, ja que a mi no m’agraden massa els noms comúns que s’escolten sempre, però no sabia que aquest fós d’una deessa grega.

 10. Retroenllaç: Referents de la deessa Juno | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *