Elektra versus Electra


Director: Rob Bowman
País: Estats units
Any: 2005
Gènere: Acció i fantasia
Protagonistes: Jennifer Garner i Goran Visnjic
Elektra és una dona que viu dins del misteri: els seus pares varen ser assassinats, ella va morir misteriosament, però de la mateixa manera va ressuscitar. Torturada per tot això, només viu per venjar la mort dels seus pares i no pot controlar aquest desig. S’entrena en la disciplina del ninjutsu, i el seu mestre és un sensei , tot i així no pot controlar la seva fúria. La necessitat d ‘Elektra de venjar aquest crim la força a l’exili i es converteix en una assassina, la millor. De la mà d’una jove adolescent de 13 anys, Abby, una noia que s’assembla molt a ella, i del seu pare , Mark, intentarà redimir-se.
D’aquesta Elektra ens parla l‘Electra clàssica, filla de Clitemnestra i Agamèmnon. Ella també va ser testimoni de la mort del seu pare a mans de l’amant de la seva mare , Egist. Ella també viu per a venjar aquesta mort i intentarà redimir-se salvant el seu germà Orestes, legítim hereu del tron de Micenes.
La nostra Elektra es converteix en una assassina professional, l’altra incita el seu germà a matar els assassins del seu pare. Hi participa i pateix els mateixos remordiments…La salvació de totes dues ve donada per l’aparició dels sentiments, per l’objectiu de salvar Abby i Mark, filla i pare, adolescent de 13 anys molt semblant a ella mateixa i al seu antic enamorat.
En el seu camí, Elektra es troba amb personatges sobrenaturals que tenen vida pròpia, amb un dimoni que propaga malalties, el Tifó … Quina casualitat, en tenim un mitològic que per la seva forma titànica omple de mal tota la terra!!! A l’altra Electra, ella i el seu germà són perseguits per les Erínies, divinitats que castiguen els homicidis de família. En el seu camí, Elektra té l’ajut del poder conegut com Kimagure: l’habilitat de predir els esdeveniments abans que ocorrin i aquest l’ajuda; l‘oracle a qui consulta Orestes i Electra els marca el camí, el destí, han de fer el que cal. Els remordiments són la seva redempció i la seva salvació.


Núria Lozano Martell

1r Batxillerat B.

 

 

3 comentaris a “Elektra versus Electra

  1. Moltes gràcies Núria per la teva aportació i pel teu esforç. Valoro molt el que has fet i a vegades no importa el temps que trigues en fer una feina, el més important és fer-la. Però del que estic més orgullosa és de que t’has convençut que TU també pots fer aquestes activitats. Feliciter.

  2. I a més a més, Rocio, la Núria ho ha fet molt bé! L’enhorabona a totes dues! Jo també n’estic molt orgullosa; a més d’aprendre’n ja que no en sabia res de res d’aquesta pel·lícula!

  3. Núria he trobat molt interessant el teu article i sobretot m’ha fascinat aquesta similitud que has trobat amb Elektra i Electra, trobo que ha estat molt bé comparar-les i a part explicà una mica més la història d’una i l’altre. I sobretot he trobat molt esqueient que ens diguessis que Elektra es troba amb un dimoni, el Tifó, ja que ho trobem amb la mitilogia. A part del teu article m’ha agradat el video que has penjat, trobo que miran el video t’entren ganes de mirar la pel·licula, almenys a mi sí! Felicitats!
    1r Batx.
    Ins MMP ( Roda de Ter)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *