ESTRATÈGIES DE LECTURA A SEGON.

Els nens i nenes de segon han seguit treballant per millorar la comprensió lectora. Una de les feines que fem a l’escola, des de fa ja tres anys, són les estratègies de lectura. El curs passat a primer vam treballar la Visualització i fer hipòteisis amb activitats didàctiques i lúdiques, que engresquessin als nens a l’ hora d’aplicar-les. (les trobareu penjades en aquest bloc).

Aquest any en farem de noves, però abans ens ha semblat adient repassar allò que ja coneixem bans d’ampliar materia. Per aquesta raó aquest primer trimestre els nens i nens de segon han estat repassant les estratègies treballades el curs passat amb unes altres activitats.

Com que estàvem treballant a medi els mitjants de transport hem aplicat l’estratègia de visualitzar aprofitant el tema.

He triat un poema sobre els transports i l’evolució d’aquests al llarg de la història i l’ he modificat una miqueta per facilitar l’aplicació de la  tasca als meus alumnes.

Hem aplicat aquesta estràtegia de visualitzar durant 4 sessions dels grups de treball. Aquests grups de treball els fem amb nens i nenes dels dos segons barrejats i dividits en tres grups, que treballen: problemes, comprensió lectora i expressió escrita. Tenim tres sessiojs de grups de treball setmanals, això implica que tots els nens en un grup més reduit que el grup classe, passen pels tres espais al llarg de la setmana.

L’activitat es divideix en 4 sessions, ja que té la següent esctructura:

  • 1 sessió de justificació, explicació i modelatge per part de la mestra.
  • 1 sessió on apliquem l’estratègia tots junts i anem veient i resolent possibles dificultats.
  • 1 sessió on ho apliquen per parelles i ho comenten amb el grup.
  • 1 sessió on ho apliquen sols, ho comentem amb el grup i fent una autovaloració de l’activitat. 

En acabar vam seguir la mateixa estructura, però amb el conte : El ratolí de camp i el ratolí de ciutat, per aplicar l’estratègia de fer hipòtesis. Com que les valoracions de l’activita feta el curs passat van ser molt bones, he  aplicat l’estratègia amb la mateixa metodologia i als nens ho han valorat també molt positivament. Els alumnes no tenien tot el conte, així podiem anar fent hipòtesis per més endavant comprovar si havien encertat enganxant i llegint el tros de conte que faltava. 

AQUI PODEU VEURE LES FOTOS D’AQUESTA APLICACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *