ELS INVENTS!

A l’aula de 3r B, aprofitant que començavem a treballar el Projecte dels Invents, vam fer una activitat sobre una estratègia de lectura. Vam aprendre a fer un resum, és a dir, a extreure les idees més importants d’un text. Ens vam dividir en 6 grups de treball. Cada grup tenia un text amb la informació d’un invent. En total, vam treballar sobre 6 invents diferents: el raspall de dents, el xiclet, l’aparell dental, el sabó, els texans i el llapis.

L’experiència va ser força enriquidora per a tots perquè haviem d’organitzar-nos molt bé i distribuir-nos un rol definit dins el grup de treball. Haviem d’arribar a acords en la selecció tant de les paraules clau com  la creació de les noves idees, que havien der ser compartides.

Quan vam acabar vam fer una posada en comú i vam crear un mural amb les idees resumides de cada invent. I, finalment, vam elaborar el nostre referent d’aula, on s’expliquen els passos que hem de tenir present per fer un resum:

  1. LLEGIR TOT EL TEXT SENCER.
  2. LLEGIR PER PARÀGRAFS.
  3. TROBAR LES PARAULES CLAU DE CADA PARÀGRAF.
  4. FER UNA FRASE AMB LES NOSTRES PARAULES DE LA IDEA PRINCIPAL.

Voleu veure les fotos d’aquesta activitat… feu click a l’enllaç!

https://goo.gl/photos/KLTT15cuUownSZXw5

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *