La boixerola

Nom científic: Arctostaphylos uva-ursi.
Família: Ericàcies.

La boixerola és un arbust perennifoli que acostuma a créixer ajagut i que generalment fa al voltant de 0’5-1’5 m.
Les fulles són abundants, senceres, de forma ovada, sense pèls i de color verd brillant.

Floreix durant els mesos d’abril a juny.

Les flors són de color rosat; s’agrupen en raïms i tenen forma de gerra petita.
El fruit és arrodonit i de color vermell quan està madur; fa 1’5 cm de diàmetre.

És comestible, tot i que no es consumeix per la seva textura farinosa i sense gust.
Es reprodueix per llavors.
Viu a l’alta muntanya on juntament amb el bàlec i el ginebró fa una mena de catifa verda que entapissa el terra; també a la muntanya mitjana on conviu amb el boix.
És una planta molt abundant en els vessants assolellats dels Pirineus, en zones sense bosc.

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en arbustos, boixerola, plantes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *