La cloïssa

Nom científic: Ruditapes decussatus.
Família: Venèrids.

La cloïssa és un mol·lusc marí que fa entre 5 i 8 cm d’amplada.
La part tova queda protegida per una conquilla que té 2 valves iguals de colors variables, amb línies marronoses, verdoses i grisoses sobre uns fons groguenc.
L’interior de les valves és de color clar.
S’alimenta filtrant l’aigua mitjançant sifons.
La fecundació és externa. Dels ous neixen unes larves que comencen a canviar la forma cap als 21 dies i que s’enterren a la sorra.
Viu en fons de sorra de les zones litorals.

Acostuma a viure enfonsada uns 15-30 cm en el fang o entre la sorra.
La seva carn és molt apreciada en gastronomia. Per aquesta raó es pesca amb rasclets, sobretot en zones amb marees.
Es cultiva en parcs al Delta de l’Ebre.

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en animals, cloïssa, invertebrats, mol·luscos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *