El jonc boval

Nom científic: Scirpus holoschoenus.
Família: Ciperàcies.

El jonc boval és una planta herbàcia que té un rizoma subterrani del que surten llargues tiges verdes cilíndriques d’1-1’5 m d’alçada que es disposen cap a tots els costats.
Les tiges acaben en puntes que punxen.

Floreix durant la primavera i l’estiu.
Les flors es reuneixen en glomèruls rodons a la part superior de la tija.
Els glomèruls primer són de color groc verdós, però després es tornen marronosos.

Els fruits són molt petits i envolten les llavors.
Es reprodueixen per llavors i pels rebrots que surten del rizoma subterrani.
Viu en zones humides de la terra baixa i la muntanya mitjana.
Altres espècies de joncs abundants al nostre país són la Jonca d’estany (Scirpus lacustris), el Jonc agut (Juncus acutus), la Jonquina (Juncus glaucus) i el Jonquet (Juncus articulatus).

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en herbes, jonc boval, plantes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *