El flamenc

Nom científic: Phoenicopterus roseus.
Família: Fenicoptèrids.

El flamenc és un ocell de mida gran que fa 130 cm de longitud i uns 170 cm amb les ales obertes.
Té el plomatge de color blanc i rosa. Les ales són vermelloses per la part anterior i negres per la part posterior.
El coll és molt allargat. El bec és ample, corbat i de color rosat amb la punta negra.
Les potes també són llargues i de color rosa.
Menja escombrant amb el bec en aigües poc profundes, filtrant petits mol·luscos, crustacis i insectes aquàtics.

Fa el niu en aigües poc profundes o en petites illes, acumulant pilots de fang perquè sobresurti uns centímetres damunt de l’aigua.
La femella pon 2 ous de color blanc i els coven els dos adults durant 30 dies; els pollets romanen prop del niu durant 2 setmanes.
Després es reuneixen en grups vigilats pels adults.
Viu en zones aquàtiques com estanys i aiguamolls litorals.

Viu en colònies que es mouen caminant lentament sobre fons poc profunds.
Quan descansa enrosca el coll i amaga el cap sota les plomes.

Vola amb el coll i les potes estirades.
És un ocell fàcilment identificable i el podem veure al Delta de l’Ebre.

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en animals, flamenc, ocells, vertebrats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *