L’aranya caçadora

Nom científic: Pisaura mirabilis.

Família: Pisàurids.

Aquesta aranya té el cos allargat i les potes llargues. La femella fa entre 11 i 15 mm; el mascle és una mica més petit i fa uns 10-12 mm.
El cos és de color gris marronós. La coloració de la femella és més fosca que la del mascle. Per sobre té unes ratlles allargades de diferents tonalitats.

Caça mosques i altres insectes agafant-los amb les potes anteriors. No utilitza teranyines per caçar.
Durant l’aparellament el mascle captura un insecte i l’embolica; després li ofereix a la femella com a regal. Quan la femella comença a menjar-se l’insecte, el mascle aprofita per situar-se sota l’abdomen de la femella i es produeix la copulació, que pot durar unes hores.
Al cap d’uns dies la femella construeix un capoll de color blanquinós d’uns 10 mm de diàmetre que conté els ous.

El transporta durant dues setmanes fins que el deixa enganxat entre les herbes construint una teranyina al seu voltant.

Les cries muden per primer cop a l’interior d’aquest capoll, després surten i es reuneixen al seu voltant.

Viu en llocs assolellats amb abundant vegetació, tant en zones boscoses com en zones amb matolls baixos i herbes.

Quant a Ferran

Mestre jubilat, aprenent de naturalista i col·laborador de Biodiversidad Virtual i del CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) a l’itinerari d’Alòs de Balaguer.
Aquest article ha estat publicat en aràcnids, aranyes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *