A 1r A experimentem els moviments de la Terra!

A l’assignatura de geografia de 1r A hem estudiat la Terra, tan els seus moviments com les formes de representar-la.

Vam començar escoltant una cançó de HipHop que ens va mostrar que la Terra, el Sol i la Lluna estan molt relacionades i ens influeixen moltíssim cada dia.

A partir d’aquí, hem començat a estudiar-ne els moviments. En petits grups hem representat la Terra (amb boles de porexpan), la llum del Sol (amb una llanterna) i a les persones (amb els petits home-pinxeta). El primer repte ha estat fer bé els paral·lels i els meridians, que són clau per dibuixar bé els continents. Passar d’un mapa dibuixat en un pla a un dibuixat en una esfera és més difícil del que sembla! Sort que som un equip.

Una vegada hem tingut la nostra Terra feta, hem reproduit els moviments de translació i rotació. Tot il·luminant la Terra i els home-xinxeta en diferents moments de l’any hem descobert perquè el dia i la nit no sempre tenen la mateixa durada, que depèn del lloc on visquis o bé que al nostre hivern és quan la Terra està més a prop del Sol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *