BIBLIOTECA

XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta 

L’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de la nostra escola participarà en el XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta.

El dimecres 15 de febrer vam fer la selecció de l’alumnat que ens representarà, en un certamen intern, amb un jurat fromat per diferents membres de la comunitat educativa: direcció de l’escola, representant de l’ajuntament, representant de mestres de l’escola, representant de pares i representant d’AMPA.

Cal dir que tots ho van fer molt i molt bé, tant, que a cicle mitjà vam haver de desempatar. El resultat va ser el següent:
Representant de CM Grumets Vermells : Vinyet Solà Quiñonero
Suplent : Isabel Montagut Grau

Representant de CS Grumets Verds: Ivet Franch Garcia
Suplent:  Ènia Cubells Serrano

Moltes felicitats i esperem que tingueu molta sort als Quarts de final de Tortosa!

  02/15/2018


AMPLIACIÓ DEL FONS BIBLIOGRÀFIC DE L’ESCOLA

Aquest curs 2017-2018 hi ha hagut una família del centre que ens ha fet donació de llibres per a gent adulta. Moltes gràcies família Abelló Faiget!

 

 

Així mateix, la família Castellví Soriano, de Riba-roja d’Ebre, ens ha fet donació de més de 80 exemplars de llibres infantils i juvenils dels seus fills (Jordi i Marina). Amb aquest gest el nostre alumnat podrà gaudir encara més de la lectura. Gràcies en nom de tots!17/01/2018


CESSIÓ DE LLIBRES

c. 17-18

Podeu veure qui ens cedeix llibres enguany, a la notícia publicada en la pàgina d’inici : Fem de Periodistes Cicle Superior

c. 16-17

A la Montsant, de 3r, li va agradar tant el llibre “Arriba el Sr. Flat” que es va llegir per preparar el Certamen de lectura en Veu Alta, que per Nadal el Pare Noël i els Reis Mags li van portar tota la col·lecció de “L’Agus i els monstres”.

Li van agradar tant, que els recomana a tots els seus companys. Per això ens els ha deixat a la Biblioteca de l’escola tot el curs. Moltes gràcies, Montsant, per aquesta iniciativa tan bona que has tingut.

Altres companys l’han imitat i han portat llibres de casa seva per compartir-los amb nosaltres.21/06/2016

 

DISTINTIU PUNTEDU

El Programa Puntedu del Departament d’Ensenyament ha distingit el bloc de la nostra biblioteca escolar amb el logotip digital del Directori de blogs i webs de les biblioteques escolars de Catalunya.

Aquesta iniciativa té un triple objectiu: difondre la presència de les biblioteques escolars a la xarxa, promoure’n  la dimensió virtual i donar a conèixer les bones pràctiques.

No cal dir que per nosaltres és una gran satisfacció formar-ne part i continuarem amb la nostra voluntat de mantenir-lo actualitzat amb les activitats que fem a l’escola.

segell_directoriblogs_fons_blanc_300x314

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XII Certamen Nacional Infantil i juvenil de Lectura en Veu Alta
L’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de la nostra escola participarà en el XII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta.
El dimarts 16 de febrer vam fer la selecció de l’alumnat que representarà a la nostra escola. Per tal de fer aquesta selecció és va formar una jurat que constava de diferents representants: direcció de l’escola, representant de l’ajuntament, representant de Mestres de l’escola, representant de pares i representant d’AMPA.
L’alumnat es va preparar un text durant una estona i un per un la van llegir davant del jurat.
El resultat va estar:
Representant de CS Grumets Vermells :
Ivan Querol Zamora.
Suplent : Marta Galceran Sas.
Representant de CM Grumets Verds:
Ènia Cubells Serrano.
Suplent: Ivet Franch Garcia.
Moltes felicitats i esperem que tingueu molta sort a Tortosa.

El cabàs viatger

 El dia 21 de gener va arribar a l’escola el cabàs viatger.

El cabàs és una cistella plena de llibres que han deixat totes les biblioteques escolars de la Ribera d’Ebre i que va passant per les diferents escoles.

Aquest any nosaltres el tindrem dos mesos.

Grup VERD

UN AJUDANT PER L’ENCARREGAT DE BIBLIOTECA

 

Hem decidit que hi haurà un ajudant per l’encarregat de biblioteca, els de CS seran els encarregats, els de CM els ajudants.

Grup groc

CONTES CURTS

Ha arribat la Maleta de contes curts del Centre de Recursos. Els contes són molt divertits i bonics. Els podem agafar en préstec, parlen de fantasia i llegendes. Els hem ficat a la biblioteca i han quedat molt bé.Grup base GROC

ENCARREGAT DE BIBLIOTECA

El 2 d’octubre de 2015 es va triar un encarregat de la biblioteca per fer el registre dels llibres i mantenir la biblioteca endreçada.

Grup base VERD

LO CABÀS VIATGER

Des del Centre de Recursos de Móra d’Ebre, ha arribat a l’escola una recopilació de llibres procedents de les diferents escoles de la Ribera d’Ebre que participen en aquest programa.

A cada llibre hi ha un sobre on l’alumne que el llegeix pot posar un breu comentari.

Durant uns dies estaran a la disposició dels alumnes que els vulguin llegir.

Donació de llibres

A l’escola hem rebut una magnífica sorpresa!

El fons de llibres de la nostra biblioteca s’amplia, gràcies a la donació que la Sra. Ma. Pilar Galceran Massó (de ca’l Poquet) va fer arribar a l’escola a través del diari Ara.cat.  Es tracta d’una col·lecció de 33 llibres dels Clàssics de la Literatura Juvenil. Ara n’hem rebut una part i a finals de juny ens diu que en rebrem la part restant.

També ens van fer arribar un diploma.

Recomanacions de lectures

per al Nadal

Aquí teniu unes quantes orientacions de lectures per al Nadal.

 

“EXPOSICIÓ ABRACADABRA POTA DE CABRA”

Durant el mes d’octubre tenim a l’escola l’exposició itinerant “ABRACADABRA POTA DE CABRA” del Departament de Cultura de les Terres de l’Ebre.

És una selecció de més de 100 llibres de literatura infantil i juvenil sobre màgia i bruixots.

L’exposició consta d’uns panells on s’explica la temàtica dels llibres:

1. Qui vol ser bruixa o bruixot?

2. La màgia dels llibres.

3. Galeria de mags cèlebres.

4. Galeria de bruixes cèlebres.

5. Objectes màgics

6. Manuals de consulta i iniciació.

7. Víctimes d’un encanteri.

8. Rutes i paratges màgics i fantàstics.

Aquí tenim una mostra de com estem gaudint de l’exposició.

VISITA D’UNA ESCRIPTORA: LA LOLA CASAS

EXPOSICIÓ

El divendres dia 31 de maig ens va visitar a l’escola l’escriptora Lola Casas. Després d’ensenyar-li l’exposició que vam muntar tot l’alumnat del centre ens va portar uns quants llibres seus i ens va explicar coses com ara: diferents tipus de textos i d’il•lustracions, el procés que segueix des de que l’escriptor escriu el llibre fins que l’anem a comprar a la botiga, … Després li vam fer una entrevista, i de les respostes que ens va dir, hem elaborat aquest text.

La Sra. Lola Casas va començar treballant de mestra a Mataró fa 45 anys. Va decidir ser mestra perquè, de petita, quan tenia onze anys, feia repàs i li va agradar, tot i que a la seva família no hi ha ningú que hagi sigut mestre. Va fer de mestra de totes les assignatures menys de música, de naturals i d’anglès. Ara està jubilada però continua ajudant a les escoles que li ho demanen.

Com a escriptora ha visitat 150 escoles. L’última escola que va visitar va ser l’escola Sant Agustí de Riba-roja d’Ebre.

Ens explica que primer va ser mestra que escriptora i li agrada més ser mestra i treballar amb nens. El seu oncle també era escriptor, i molt famós a Mataró.

Fa 11 anys que és escriptora. El seu primer llibre el va publicar l’any 2000. Ha escrit uns 47 llibres, preferentment llibres per nens petits, tot i que n’ha escrit 3 per adults. La majoria dels llibres escrits són de poemes.

No ha fet mai còmics ni ha il•lustrat cap llibre perquè diu que dibuixa malament.

Acostuma a escriure de les coses que té al voltant: els moixons, els colors, els animals…

No sap per què es va interessar a escriure. A l’escola sempre escrivia poemes perquè per a ella és més fàcil escriure’ls que una altra tipologia textual.

Li agrada escriure tant poemes com contes. No sap dir quin llibre li ha agradat més perquè n’ha fet molts. Ella diu que un llibre és com un fill: no es pot dir “a aquest el vull més que a l’altre”.

El seu últim llibre el va publicar fa uns tres mesos, i es titula “Com ho acabes?”

El nombre màxim d’edicions que s’han fet dels seus llibres han sigut 5, amb “la Xurra”.

Alguns dels seus llibres participen en alguna ONG perquè ho decideix l’editorial, però ella, a tall personal, col•labora amb la ONG “Metges sense fronteres”.

VISITA DE LA LOLA CASAS

LA CAIXA MÀGICA

Amb unes paraules màgiques, tothom qui passa per dins la caixa màgica en surt transformat d’allò que desitgi… No us ho creieu? Doncs això precisament va passar a la nostra biblioteca un dia…

SANT JORDI 2012

Per celebrar la festa de Sant Jordi a la nostra escola vam muntar una exposició de llibres de la biblioteca. Els alumnes de CS van fer un taller de contacontes a la resta d’alumnat. També hi va haver un taller de pintar titelles i un altre de fer una rosa.

Entre els alumnes de CM i CS es va fer un concurs per dibuixar la nostra LLIBRELÀNCIA, o sigui el lloc, on curem els llibres que estan una mica fets malbé. La guanyadora del concurs va ser la Gisela Cubells Serrano, de 3r de Primària, i va rebre d’obsequi un clauer que representa la nostra mascota “Lo llibre”, i que ha estat cosit per la mestra Natàlia Calabuig.

ANDREU CARRANZA A L’ESCOLA!!!!!

El passat 22 de maig, a la tarda, va venir a l’escola l’escriptor Andreu Carranza.

Primer ens va explicar un conte molt bonic que portava per nom: “El desert de l’oblit”.

Entremig del conte, amb la guitarra, ens cantava cançons tradicionals catalanes; i eren molt boniques.

Quan va acabar, ens va ensenyar un truc per fer històries que consistia en buscar paraules al diccionari i a partir d’aquí fer una historieta.

Aquesta historieta, portava per nom: “Emboscada Dolça”.

Per finalitzar, li vam fer preguntes, ens va firmar llibres i ens vam fer fotos amb ell.

A nosaltres ens va agradar molt i ens agradaria que vingués de nou.

 

L’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior.

APADRINAMENT  LECTOR

Els nens i les nenes de Cicle Mitjà de l’escola fan de padrins i padrines a P3 i P4. Cada setmana canvien els seus fillols i filloles.

En acabar la sessió el padrí/la padrina escriu i signa una dedicatòria al seu fillol/fillola de record del conte que li ha llegit.

Guaiteu! Aquestes caretes ens diuen que estan xal·lant un munt!

PRESENTACIÓ DE LA BIBLIOTECA

Al mes d’octubre vam celebrar el mes dedicat a les biblioteques. Enguany els actes que des de la biblioteca de l’escola es van proposar van ser: la presentació de la biblioteca a la comunitat escolar en tres fases: a l’alumnat, al professorat i a les famílies amb una presentació ppt en la què la coordinadora de la nostra biblioteca escolar, l’Anna Bladé, va explicar  com està distribuïda la biblioteca, què s’hi pot trobar, normes d’ús, l’horari d’obertura de la biblioteca a la comunitat escolar i veïns del poble, i com es pot consultar el catàleg de la biblioteca des de qualsevol ordinador connectat a internet. També es van repartir uns tríptics-resum de la sessió.

Podeu consultar aquesta presentació en el següent enllaç:

<code

 

LA RAFELA RAP HA ARRIBAT

A la nostra Biblioteca arriba un personatge una mica misteriós quan hi ha alguna novetat.

És la RAFELA RAP.

Avui el nostre alumnat ha après la seva cançó i la volen cantar per tots vosaltres.

Us animeu a cantar tots? feu clic a l’enllaç:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0_l1guZJU48&feature=youtu.be[/youtube]

LA MASCOTA DE LA BIBLIOTECA

Hola, jo sóc “Lo Llibre”, la mascota de la biblioteca de l’escola.
Vaig néixer el curs 2006/07 pels voltants de Sant Jordi després d’un concurs.
Creadora de "Lo Llibre"
La meva creadora va ser la Maria
Asenjo Bladé, que en aquella època feia 5è.
 
I no us penseu que la tria del meu nom va ser gens fàcil… no pas…

VOTACIONS – NOM PER LA MASCOTA

LLIBI 3
DIADORA 1
MARIA 1
LUITS 2
MURRUMIXU 2
DAVINXINO 1
EL LLIBRE XERRARIRE 2
BOOK 7
LLIBRETA 1
MIMI 5
EL LLIBRE DE L’ESCOLA 6
EL LLIBRE DE LA BIBLIOTECA 4
PLUTO 5
EL LLIBRE 2
EL LLIBRE LECTOR 5
LLIBRETETA 3
EL SENYOR LLIBRE 4
LO LLIBRE 10
EDULLIBI 3
ORDINADOR 3
EL LLIBRE INTEL·LECTUAL 3
LLIBREBIBLIOTECA 5
Apa, ara que ja ens fet amics… espero veure-us ben sovint per la biblioteca, que agafeu molts llibres i que us ho passeu molt bé! (també podeu consultar el DVD, cintes de video, CD, revistes, dossiers….)
FINS AVIAAAAAT!
 
 

6 respostes a BIBLIOTECA

 1. Anna Bladé diu:

  Més endavant penjarem la presentació en ppt que es va fer a la comunitat educativa.

 2. Aquet vídeo és Molt xulo. Mancante aquet video

 3. Muntsa Solà Quiñonero diu:

  Es molt xul·lo el vídeo de LA RAFELA RAP
  Mestra Anna va per a tu

 4. Retroenllaç: Continua la ruta de l’ABRACADABRA | Biblioteques Escolars de la Ribera d'Ebre

 5. Retroenllaç: Celebrem el Mes de la Biblioteca i l’ANY DE LES BIBLIOTEQUES | Biblioteques Escolars de la Ribera d'Ebre

 6. Retroenllaç: Nous Blogs de Biblioteca Escolar Distingits | Biblioteques Escolars de la Ribera d'Ebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *