ALTRES ACTIVITATS

Sortida al Parc Samà

El dijous 2 de juny de 2016 els nens i nenes d’Educació infantil i Cicle inicial de la ZER Ebre vam anar d’Excursió. Al Parc Samà.

Ens van explicar una història d’un rei i un esquirol que anaven viatjant per tot el món  i van portar animals i llavors de tot arreu.

Una bruixa va fer fora al rei ja que li agradava molt el Parc Samà. Un follet va demanar ajuda als nens per tal de deslliurar l’encanteri.

Havien de buscar unes pistes que estaven amagades per tot el parc. Van conèixer animals, plantes, coves, palaus… fins que van trobar les paraules que desfeien l’encantament: “Llencem les fulles al vent i desfarem l’encantament”. I va aparèixer el rei dalt de la torre i de la bruixa ni rastre.

Ens ho vam passar molt bé!!!

 

Sortida al Cosmocaixa

El passat dia 31 de maig els alumnes de CM i CS de la Zer Ebre vam anar d’excursió al Cosmocaixa de Barcelona.

Vam realitzar dos tallers, un de la prehistòria i l’altre de l’aigua

Ens ho vam passar molt bé, ja que hi havia moltes curiositats que no havíem vist mai i vam tocar i experimentar amb moltes coses.

Va ser una sortida molt divertida !!!!

Festa de Sant Sant Isidre

Enguany la participació de l’escola en la Festa de Sant Isidre va estar centrada en els menjars del camp, d’abans i d’ara.

Vam preparat una  exposició que va estar exposada durant tot el dia al passadís del local del Centre Cultural i Recreatiu.

Aquesta exposició constava de:

 • Nom del menjar
 • Ingredients principals
 • Tipus de menjar (es feia a casa i es menjava fred, recalentat, es feia al moment al tros…)
 • Elaboració
 • Estris que es necessitaven:
  • per cuinar-lo
  • per menjar-lo
  • per dur-lo al tros

La Cooperativa va fer entrega d’un obsequi a tot l’alumnat del centre en agraïment per la participació en la festa que va consistir en una memòria USB i un regal per l’escola d’un compressor per inflar les pilotes.

“DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA”

 El passat 6 d’abril va ser el “Dia Mundial de l’Activitat Física” (DMAF), aquest curs portava per lema:  Infant actiu = Adult saludable. Des de l’Àrea d’Esport Escolar del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya ens van animar a participar de diferents maneres: inscrivint-nos en el formulari, llegint el manifest, portant a terme, entre l’1 i el 15 d’abril, diferents activitats relacionades amb l’activitat física, etc.

Nosaltres ho va fer el dia 15 d’abril per la tarda.

La ZER va participar de dues maneres: descarregant el cartell anunciant el “Dia Mundial de l’Activitat Física” (DMAF), explicant-lo i penjant-lo en un lloc visible de l’escola i fent una activitat física especial: “El dia de les rodes”.

Els/les alumnes podien portar algun element que tingués rodes: bicicletes, patins, monopatins, patinets, etc. Era obligatori i necessari portar les proteccions corresponents, com a mínim un casc, de no fer-ho, el nen o la nena no podia fer l’activitat.  Es  va contemplar com una activitat no obligatòria.

La pista es va dividir en quatre espais:

 1. Zona per fer ziga-zaga
 2. Zona amb quatre carrers per poder fer curses en línia recta.
 3. Zona de cordes. Es tractava de saltar-les o trepitjar-les.
 4. Zona del caminet. Passar per l’interior d’un caminet amb corbes.

Els nens s’ho van passar d’allò més bé.

TALLER DE FRUITA

El passat dimarts 12 d’abril, els alumnes de l’escola de la Palma d’Ebre van fer un taller de fruita molt divertit.

L’activitat va consistir en dues parts: Primer l’alumnat de CI, CM i CS va fer una activitat conjunta utilitzant unes tauletes electròniques, on havien de respondre una sèrie de preguntes relacionades amb les fruites i les verdures, per tal d’avaluar allò que sabien sobre el tema.

Aquesta primera activitat va ser molt divertida per als alumnes, ja que el fet d’utilitzar un aparell tecnològic els va motivar i entusiasmar molt.

Els d’EI van fer una activitat amb la fruita. Van confeccionar plats divertits amb la fruita que tocava aquells dies: pera, poma i kiwi.

Després de l’esbarjo, vam seguir amb la segona part del taller on va participar tot l’alumnat de l’escola.

Aquesta activitat la van realitzar al Sindicat, ja que els organitzadors del taller van muntar una mena de cúpula inflable molt gran.

Aquesta activitat també va agradar molt als alumnes, ja que el fet de visionar una vídeo projectat dins la cúpula els va sorprendre. El vídeo estava relacionat amb la fruita, ens va ensenyar a interpretar les etiquetes que acompanyen l’embasament de les fruites, la seva procedència i el procés que segueix fins que arriba a nosaltres el consumidor.

RENTAT DE MANS

El dimecres, 13  d’abril de 2016 a les 12 del migdia, ha vingut l’infermer de la Palma i ens ha passat un vídeo per tal de conscienciar als alumnes de P5 i CI sobre la necessitat de rentar-se les mans, ja que el no fer-ho es font de contagi de malalties. Posteriorment s’han comentat les imatges.

Els alumnes de 1r participaran en un concurs de dibuix “Em rent les mans quan toca”. El termini de presentació dels dibuixos és fins al 29 d’abril i  el 5 de maig es sabrà qui és el guanyador. Hi ha un guanyador per a cada centre.

 El guanyador del concurs va ser el Genís Cubells Serrano. Va anar a recollir el premi  a l’oficina del Consell Comarcal. Se li va fer entrega d’un lot de llibres i una entrada per al Cosmocaixa.

Enhorabona Genís!!!

Campanya Solidaria de recollida de roba i calçat usat

La nostra escola ha participar en la recollida de roba i calçat usat promoguda per la “Campaña Solidaria Mariola”.

Aquesta empresa dedica part dels beneficis obtinguts a finançar projectes humanitaris dirigits per l’ONG Global Humanitària en països com l’Índia i Guatemala. L’any 2016 es col·labora amb un projecte anomenat “Llar d’acolliment Fultala, Baruipur” (a l’Índia). El projecte consisteix a proporcionar atenció integral a 35 nens en situació de vulnerabilitat . Els beneficiaris són nens que vivien en les estacions de tren i en barraques adjacents de Calcuta i Baruipur. També s’ofereix suport a nens  que manquen de familiars o que es veuen incapacitats per ocupar-se d’ells.

Aquesta campanya es va obrir a tot el poble per tal que tothom qui vulgues pogués participar.

Hi va haver una bona col·laboració. Moltes gràcies!!

X Premi Sambori  Òmnium Cultural2016

El dissabte 2 d’Abril, van donar el Premi Sambori organitzat per Òmnium Cultural, que és un concurs d’escriptura de contes en llengua catalana, en el qual va participar la nostra escola.

L’alumne de 6è Ivan Querol Zamora, va quedar el primer de la seva categoria (Cicle Superior de primària) amb l’obra “David Hole”. Ara que ha quedat entre els tres primers, l’Ivan se n’anirà classificat pel Premi Sambori de Catalunya. A veure si tenim sort!

El conte de l’Ivan estarà  al llibre “Tastets de lletres Ebrenques” que és un llibre amb el recull de tots el contes guanyadors.

Visita de l’escriptora convidada

El dimecres 16 de març per la tarda, ha vingut a la nostra escola l’escriptora Núria Pradas.

Ens ha explicat el començament de tres dels seus contes i ens ha animat a que els llegim per tal de saber el final. Els contes són: “Els desastrosos encanteris de la bruixa Serafina”, “Abril és nom de primavera” i “Quina família”. Ens ha dit que darrera dels llibres que escriu sempre hi ha una ensenyança.

Ha estat una activitat molt entretinguda. Ens ha explicat coses dels seus contes, com els escriu, alguns incidents que li han passat a l’hora d’escriure…

A més hem pogut explicar coses que a nosaltres ens agrada fer.

Al final li hem ensenyat una exposició que havíem preparat sobre un conte que ella havia escrit: “Una nit de Reis boja”. Li ha agradat molt.

La 13a Festa de la Clotxa.

El diumenge 6 de març es va celebrar la tretzena Festa de la Clotxa a la Palma d’Ebre.

La Banda de Benissanet va anar a voltar per tot el poble amb la Nana Clotxa (que és la Geganta de Riba-roja d’Ebre).

Va venir molta gent. L’Ajuntament va preparar mil Clotxes i no n’hi va haver per a tothom.

Van fer un concert de música catalana.

Hi havia diferents parades: formatge, de Florons, coses de ganxet, ceràmica, d’oli de la Palma d’Ebre,… La nostra escola va fer una petita exposició sobre la Clotxa.

Per la tarda es va ballar les Jotes de la Palma d’Ebre i la de Benissanet.

Per tot el poble hi havia diferents exposicions: el Molí d’oli, de quadres, la presó, de coses de punta de coixí, de pedra picada, càntirs, eines antigues…

A la festa hi va participar molta gent i va anar molt bé.El dia 27 d’abril va venir a l’escola un restaurador i ens va ensenyar com es feia una cotxa.
Va portar els ingredients ja cuits i ens va ensenyar a esmicolar-los i com muntar una cotxa com cal.
Degut al mida, els nens no la podien menjar, i ens va portar una barreja per tal de fer una “clotxa moderna”. Vam fer una tapa de clotxa!!!
Tothom qui va voler la va provar i molts van repetir.

CARNAVAL

Els alumnes d’Educació infantil varem començar a preparar la festa de Carnaval fent un racó de disfresses amb vestimenta portada de casa.

El dijous 4 de febrer vam celebrar el Carnaval. Primer vam fer jocs a l’aula taronja. Després vam menjar un esmorzar compartit.

A continuació ens vam engalanar amb les disfresses de la prehistòria que havíem confeccionat el dia anterior, i amb el Carnestoltes de paper vam sortir al carrer, on ens esperaven els pares, mares, avis, avies… i diferent gent del poble. Vam llegir el pregó del Carnestoltes i seguidament varem fer una rua pel poble al ritme de la música. La gent que va voler ens va tirar caramels, galetes, patates…

Per la tarda vam fer el judici del carnestoltes. Aquest any el Carnestoltes va ser condemnat a ser enterrat al pati d’Educació infantil.

Tots vestits de dol vam anar al Sindicat on ens esperava una mag que ens va fer un munt de trucs increïbles. Seguidament l’AMPA ens va donar un berenar. Per finalitzar hi havia uns inflables que ens ho van fer passar l’allò més bé.

EL DIA DE LA PAU

Com que el diumenge 31 de gener es celebrava el dia internacional de la Pau. El dijous dia 28 de gener a la classe de Festes i tradicions, els alumnes de l’Escola van fer uns cartells, que demanaven pau per al món i els més petits van pintar.

 

ARRIBA EL TIÓ

El divendres dia 4 de desembre va arribar a l’escola una carta del Tió, per a tots els alumnes de l’escola. Hi havia escrita la cançó per a fer cagar el Tió, perquè els nens i les nenes no la sabien cantar molt bé.

Desprès, el dia 9 de desembre a les 10 del matí va arribar el Tió per als alumnes de l’escola, ja que s’apropa el Nadal i les festes.

Els alumnes li porten per a menjar pells de fruita i algun bombó, els petits li han fet un munt de dibuixos, l’escola n’està plena.

 FESTA DE NADAL

El dimarts dia 22 de desembre vam celebrar el Nadal a la nostra escola. Va venir el Pare Noel i tots aquells familiars que va voler. Varem fer una petita representació titulada “Una nit molt agitada” que havíem preparat a l’àrea de Festes i tradicions i unes cançons en català i angles preparades a l’àrea de música i d’anglès.

Es va donar un petit obsequi al guanyador del concurs de Felicitacions de Nadal per part de l’ajuntament. Aquest any el guanyador va ser l’Ivan Querol Zamora.

Desprès vam fer un esmorzar de coca amb xocolata, que prou que ens l’havíem guanyat!!

Seguidament el Pare Noel va repartir regals per l’escola a cada nen i nena. Que bé que ens ho passarem Pare Noel, moltes gràcies!!!

Finalment el Tió ens va cagar un munt de xuxes.

LA CASTANYADA

El dilluns dia 26 d’octubre vam rebre una carta de la Maria castanyera…

Encara que us soni estrany, la castanyera ens va enviar el seu conte ple d’errades molt gracioses.

Els alumnes de CI i E. Infantil van arreglar el conte i van escriure un final.

També els alumnes de 2n de primària van llegir el conte a la castanyera el dia 30 d’octubre.El divendres dia 30 d’octubre vam rebre la visita de la senyora Maria Castanyera.

Vam fer una obra de teatre molt divertida i junt amb els alumnes d’ E. Infantil vam ballar danses i vam cantar cançons.

La castanyera naturalment ens va donar una paperina de castanyes a cadascú de nosaltres.

Finalment l’ AMPA ens van donar els panellets que havíem fet al taller de panellets.Grup Base VERD

TALLER DE PANELLETS

El dia 28 d’octubre de 2015 l’ AMPA va organitzar un taller de panellets, al forn de la Laura, i allà els verm fe I els vàrem coure.

I el divendres 30 d’octubre de 2015, és a dir, el dia de la castanyada, vàrem menjar-nos-els tots i els vam trobar mol requetè súper mol bons!!!!!FESTIVAL FI DE CURS

El passat 14 de juny vam celebrar el festival de fi de curs de l’escola.

Aquí us deixem un recull de fotos on podreu veure les nostres actuacions.APAGA EL LLUM

El passat 8 de juny, a les 11:30 hores del matí, un educador de Cel Rogent va venir a la nostra escola per fer una activitat anomenada: Apaga el llum! Va ser una activitat adreçada als alumnes de CM i CS on vam aprendre la importància d’apagar el llum i fer-la servir només quan realment ho necessitem.SANT ISIDRE

En la festa de Sant Isidre, aquest curs ens vam centrar en els tres arbres que formen part de l’economia del poble i el seu fruit.

L’alumnat va realitzar diferents murals: un que parlava sobre l’olivera, l’altre sobre el cep i un últim de l’ametller.

Cada mural tenia una explicació del fruit, la llavor, la fulla, l’escorça i curiositats a mode de “lapbook”.

També es va fer un recull de dites que parlaven de cada arbre.

Per últim, es va fer un recull de poemes visuals confeccionats pels alumnes aprofitant que treballàvem l’any brossa.

A la tarda, es van repartir els regals als nens i a l’escola per part de la cooperativa.MOSTRA DE TEATRE

El passat 21 de maig, la nostra escola va representar l’obra de teatre “Amics Virtuals” al teatre La Llanterna de Móra d’Ebre.

L’obra va ser escrita pels alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior a la sisena hora de festes i tradicions.

L’obra narrava una història d’uns nens que estaven enganxats a les noves tecnologies (mòbil), i davant la preocupació dels pares, aquests els apunten a unes colònies.SANT JORDI

El 23 d’abril, després del pati, vam realitzar un punt de llibre confeccionat amb filigranes. Cada alumne el va confeccionar segons els seus interessos.

A la tarda, es va fer un taller de fotografia, per tal de confeccionar una auca de Sant Jordi on ells eren els protagonistes. Es va utilitzar material elaborat en cursos anteriors.

Aquesta auca, en forma de mural, es va exposar als pares al carrer a l’hora de la sortida i després va estar exposada fins a final de curs al passadís de l’escola.DIA MUNDIAL DEL RENTAT DE MANS.

Avui, 21 d’abril, després del pati, ens ha visitat la Sònia, infermera de La Palma d’Ebre, per tal de celebrar el “Dia Mundial del rentat de mans”, i donar-nos a conèixer la importància de rentar-nos les mans.

La primera part ha consistit en visualitzar tres vídeos per conscienciar l’alumnat de la importància de rentar-se les mans.

Després, ens ha ensenyat la manera com hem de rentar-nos les mans. Ben segur que ara, ens les rentarem molt més!TALLER PLA CONSUM FRUITA A L’ESCOLA

El passat 17 d’abril, dintre del “Pla de Consum de Fruita a l’escola”, es va realitzar un taller per part de 3 professionals de dietètica i nutrició.

El taller va tenir una durada d’una hora, de 9:00 a 10:00 del matí, distribuïda en 15 minuts de teoria i 45 minuts de pràctica.

La teoria va consistir en una Presentació de Power Point.

A la part pràctica, els professionals van fer un suc de pera i poma. Després, van repartir una pera i 10 granets de raïm a cada alumne, i amb això van fer un eriçó.

Aquí us deixem un recull de fotos del nostres treballs.9è PREMI SAMBORI D’òMNIUM CULTURAL

El dissabte 14 de març va tenir lloc l’acte on, un total de 22 centres, entre escoles i instituts, van participar a la novena edició del Sambori. Els 1.422 participants d’enguany van presentant 89 obres finalistes, d’entre les quals sortiran les que participaran a la final catalana.

L’alumne Ivan Querol Zamora va quedar guanyador del 2n premi de Cicle Superior de la Fase Territorial de la Demarcació de Terres de l’Ebre. La nostra Enhorabona! I ara a esperar els resultats de la fase nacional catalana.XI CERTAMEN NACIONAL INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA.

L’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de la nostra escola va participar en el certamen de lectura en veu alta.

Primer vam seleccionar, a nivell intern d’escola, els qui havien de ser els nostres representants. Per fer-ho vam designar un jurat, que estava format per: Anna Ma. Bladé (directora), Montserrat Filella (regidora d’Ensenyament), Magda Arnautu (representant de la Junta de l’AMPA i escollida en sorteig), Eduard Vernet Miró (representant dels pares/mares i escollit en sorteig), Alma Iborra i Eva Arqués (representants dels mestres).

Després de molta deliberació van resultar escollides com a representants del certamen per als Quarts de final, les alumnes Muntsa Solà Quiñonero pel Cicle Superior i Ènia Cubells Serrano pel Cicle Mitjà. Van anar a Tortosa en representació de la nostra escola, acompanyades dels seus suplents (Ivan Querol i Marta Galceran) i la veritat és que ho van fer molt però que molt bé. La nostra enhorabona!ROMÀNICA

Com molts sabeu, l’escola participa en un programa que s’anomena “Apadrina un monument”, en el que nosaltres, hem apadrinat l’església romànica.

I com ens agrada tant aprendre coses noves, vam fer un taller d’aqd’arquitectura per part del Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Císter!CARNAVAL

El dia 13 de febrer, els nens i nenes de l’escola vam celebrar el Carnaval.

Durant tota la setmana, vam estar seguint les ordres del senyor Carnestoltes.

Cada dia va arribar una ordre nova, referint-se a una part del cos que havíem de portar decorada.

Finalment, com que aquest curs, grans i petits estem aprenent coses sobre el nostre cos, ens vam disfressar d’esquelets!

Aquí teniu una petita mostra.A L’ESCOLA CELEBREM EL NADAL!

El passat 23 de desembre, coincidint amb el darrer dia de trimestre, grans i petits vam poder gaudir, junt a les nostres famílies d’un matí ple de cançons, poemes i moltes, moltes emocions!

Ens va venir a visitar el Pare Noel i li vam poder ensenyar totes les actuacions que havíem preparat.

Aquí us deixem un recull de fotos:

L’ISLAM

El passat 20 de novembre, aprofitant que a la classe d’alternativa fèiem l’Islam, ens va venir a visitar la Hind kouba, germana del nostre alumne Ismail Kouba.

La Hind ens va estar explicant unes coses molt interessants sobre la seva religió i en vam aprendre molt!

CASTANYADA 2014

Aquest any, la Maria Castanyera va fer vindre al Marrameu per passar uns dies amb nosaltres. Cada dia, ens amagava 3 castanyes què havíem de buscar.

El dijous, 30 d’octubre vam celebrar a la nostra escola la festa de la castanyada.

Els nens i nenes van preparar unes actuacions que van agradar molt a les famílies que ens van venir a veure.

Desprès, la Maria Castanyera ens va repartir les castanyes i ens vam menjar els panellets que van preparar els nens i nenes de l’escola a un taller realitzat per l’AMPA.

XERRADA MOSSOS D’ESQUADRA

El dia 27 d’octubre a l’escola es va fer una xerrada sobre Internet Segura per part del Mosso Josep Bordera.

Primer, va fer la xerrada a l’alumnat de l’escola, i més tard, es va fer extensiu a les famílies.

TROBADA ZER EBRE

Aquest any, la trobada de la ZER es va fer el dia 22 d’octubre a La Palma d’Ebre.

Els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial van fer una sortida per poder veure els paissatges de la tardor.

L’alumnat de Cicle Mitjà i Superior van fer jocs al pati.

El nen Ivan Querol Zamora, va ser el guanyador del cartell de la Trobada i se li va fer un obsequi.

FESTA DE L’AIGUA

Per acabar el curs, l’escola va organitzar una festa de l’aigua per a l’alumnat de l’escola amb una gincama de jocs.

Tant grans com petits van gaudir de valent.

ESCRIPTOR CONVIDAT

El passat 22 de maig a la tarda, ens va visitar Enric Larreula, el nostre escriptor convidat.

Li vam poder fer un munt de preguntes i vam poder conèixer una mica més com era.

Aquí podeu veure unes quantes fotos de la seva visita:

MOSTRA DE TEATRE

El passat 14 de maig, l’alumnat de l’escola va participar a la “Mostra de Teatre Infantil i Juvenil de la Ribera d’Ebre”.

Vam anar a Móra d’Ebre, i durant el matí es va representar l’obra que tant havíem preparat: “El lloc més bonic de món”.

Els alumnes van actuar d’allò més bé i l’obra va tenir una bona acollida per part del públic assistent.

SORTIDA A LLEIDA

El passat 11 d’abril, es va fer una sortida de ZER per acomiadar el trimestre.

Es va anar a Lleida per visitar la Seu Vella i la Mitjana i fer les següents activitats:

 • Al matí, els alumnes d’Educació Infantil i Cicle Inicial van gaudia d’un espectacle: Roc Picapedrer.
 • Els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior van fer una visita guiada per descobrir la Seu Vella i van pujar els 238 esglaons per arribar a dalt de tot del campanar.

Al acabar, vam anar a dinar a la mitjana, on es van fer jocs i es va passejar pel riu.

 

HORA DEL CAFÈ

El 24 d’abril, va tenir lloc la segona xerrada pedagògica adreçada a pares, mares sota el títol ” Posem límits i establim normes” a càrrec de l’Àngel Lorenzo.

Es va poder establir un clima de diàleg entre el ponent i les mares assistents parlant de la importància d’establir normes clares i consensuades.

CELEBRACIÓ SANT JORDI

Com cada any, a l’escola, hem celebrat Sant Jordi; i aquest any ho hem fet de manera molt diferent.

Al matí es va fer un esmorzar popular, on els nens i nenes de l’escola van portar coses per compartir amb els companys. Després, les mestres de l’escola van representar la Llegenda de Sant Jordi en castellà i en anglès.

A la tarda, vam fer dos tallers de manualitats: un per fer una rosa i l’altre per fer un punt de llibre.

Vam passar un dia d’allò més divertit!

ARRIBA LA PRIMAVERA

Aquí us deixem algunes de les decoracions que hi ha a l’escola per celebrar l’arribada de la primavera:

L’HORA DEL CAFÈ

L’Equip d’Assessorament Psicopedagògic de la Ribera d’Ebre organitza cada any, juntament amb les escoles, una sèrie de xerrades pedagògiques adreçades a pares, mares i gent que pugui interessar, sota el títol de “L’Hora del Cafè”. Com bé diu el títol, aquestes xerrades es realitzen després de dinar, a l’escola.

La primera que es va realitzar enguany va ser el dia 20 de febrer de 2014 sota el títol “Ajudem a estudiar els nostres fills”, a càrrec del psicopedagog de l’EAP de la Ribera, Àngel Lorenzo.

En aquesta xerrada es van presentar les bases teòriques de la cultura    d’estudi, l’ambient per afavorir un bon clima de treball: el lloc més adequat, el temps de dedicació, etc. En acabar es va obrir un diàleg entre el ponent i els assistents.

Com a cloenda de la sessió l’escola va oferir a tots els assistents cafè     i pastes.

La participació va ser tot un èxit: la major part de les famílies del centre hi van assistir així com també d’ex-alumnes.

RECOLLIDA DE TAPS

Des de l’escola, estem recollint taps en benefici de  l’Associació Jeroni Moragues.

Per això, des d’aquí us animem a que participeu portant tota mena de taps de plàstic per col·laborar.

CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

El 19 de març, a Tortosa, va tenir lloc un Certamen de Lectura en Veu Alta.

En aquest concurs només podia assistir un representant de cada centre; i per això,des de l’escola es va fer un “concurs” amb els alumnes de Cicle Superior per triar qui ens representaria.

El jurat encarregat de decidir qui representaria l’escola va ser:

 • Maite Perelló com a representant de l’AMPA.
 • Lourdes Abelló com a representant de pares.
 • Mònica Requena com a representant d’equip directiu de ZER.
 • Mercè Farrús com a representant de mestres d’escola.
 • Marc Fabra com a representant de mestre itinerant.
 • Anna Bladé com a representant de la direcció d’escola.

Després de valorar la feina dels alumnes, la Muntsa Solà Quiñonero va ser l’encarregada de representar-nos; i a l’acabar li van donar un diploma i un llibre.

Aquí la podeu veure en alguns moments de la seva lectura.

CARNESTOLTES

El passat 28 de febrer, vam celebrar a l’escola el Carnaval.

Durant tota la setmana, el Carnestoltes ens va anar enviant ordres, i el divendres ens vam disfressar.

Al matí, com que hem estat treballant el reciclatge, es va fer un concurs a l’escola, i desprès ens vam disfressar de contenidors dels diferents tipus de residus per fer una rua pel poble.

A la tarda, l’AMPA va portar un grup d’animació i ens va convidar a berenar.

Ens ho vam passar super bé!

TINET A L’ESCOLA

El dia 30 de gener de 2014 van vindre la Montse i el Pep (de TinetEscola) a ensenyar-nos més d’internet. Aquest és un programa de la Diputació de Tarragona que es dedica a apropar internet a l’alumnat de Cicle Mitjà i Superior de les escoles. Enguany és el segon curs que ens visiten per explicar-nos coses diferents i que desconeixíem.

La primera part va estar dedicada a la informació. Ens van donar una enganxina i un boli per escriure el nostre nom per a que ens poguessin conèixer. Després vam veure un vídeo sobre què és internet, el seu funcionament, consells per navegar, etc. També vam veure vídeos que parlaven sobre qui el va inventar, les coses positives i negatives que podem fer i trobar, etc.

La segona part va ser sobre la cerca d’informació en la pàgina web del Tinet ( www.tinet.cat ) amb un dossier per anar practicant.

També ens van donar una motxilla a cadascú.

Aquesta activitat va ser molt divertida i interessant i ens ho vam passar molt bé.

NADAL A L’ESCOLA

Per acabar el trimestre, i com ja estem acostumbrats; l’últim dia de trimestre va tenir lloc el festival de Nadal.

L’alumnat de l’escola va preparar diverses actuacions; ens va venir a visitar el Pare Noel i vam fer cagar el tronc.

Va ser un matí molt divertit envoltats amb les nostres famílies!

 

SORTIDA A BARCELONA

El passat 13 de novembre, l’alumnat de l’escola va fer una sortida a Barcelona per aprofundir sobre els temes que ens han sortit al projecte. Els de Cicle Mitjà i Superior, vam anar a visitar el Museu Egipci, i després, vam aprofitar per anar a veure La Pedrera, el Mercat de la Boqueria, les Rambles i moltes altres coses! Esperem que ho disfruteu igual que ho vam fer nosaltres!

SORTIDA AL ZOO DE BARCELONA

 

PLA DE CONSUM DE FRUITA A L’ESCOLA

Avui hem fet i hem begut suc de pastanaga.

LA CASTANYERA

El dia 31 d’octubre ens ha visitat la castanyera a la nostra escola. Aquí hi ha un recull de fotografies acompanyades d’una notícia que han fet els i les alumnes d’Educació infantil.

SANT JORDI 2013

Aquest any, el Sant Jordi ens va fer suar de valent, fent tot d’activitats per trobar les pistes i reconstruir el drac de la llegenda.

BON NADAL !

Aquesta felicitació és una fotografia feta per l’Anna Solé Aymí, de 5è de Primària. Podeu veure totes les fotografies participants en el següent enllaç:

https://picasaweb.google.com/103908172107401107621/FotografiesNadal#slideshow/5827404809175317650″>

Pare Noël i  Tronc de Nadal

Per celebrar el fi de trimestre va arribar el Pare Noël carregat de regals per l’escola. El Tronc de Nadal també es va portar molt bé i no va parar de “cagar” txutxes als qui li cantaven la cançoneta.

LA CASTANYADA 2012-13

Els alumnes de l’Escola 1 d’Abril vam celebrar la castanyada d’aquesta manera. Ens ho vam passar d’allò més bé, tant els pares com nosaltres, fins i tot vàrem poder fer un ball amb la castanyera… què divertit!!

___________________________________________

ENLLAÇ D’IMATGES A LA TROBADA DE LA ZER 2011-12: http://blocs.xtec.cat/zerebre/

ENLLAÇ D’IMATGES A LA SORTIDA MEL MÚRIA 2011-12: http://blocs.xtec.cat/zerebre/

ENLLAÇ D’IMATGES AL CDA PAU CASALS 2011-12: http://blocs.xtec.cat/zerebre/

BARRET O PERRUCA

Aquest carnestoltes està cada vegada més boig … avui hem hagut de decidir entre barret o perruca… Ha estat molt divertit veure com tots portavem barrets i perruques de colors al cap.

Aqui teniu la foto perquè pugueu gaudir vosaltres també.

AMB LA ROBA DEL REVÉS

Aquest carnestoltes ens fa riure molt.

Avui hem hagut d’anar a l’escola amb la “roba del revés”.

Mireu, mireu….

UNA SABATA DE CADA MANERA

Avui el rei carnestoltes ens ha encomanat una altra tasca. Haviem de portar posat “una sabata de cada manera“.

Aqui teniu el resultat:

Demà tornarem a penjar una altra foto amb la consigna que ens demani.

Fins demà!

JA ÉS CARNAVAL A L’ESCOLA

El rei carnestoltes ens ha portat una carta a l’escola. Ens ha dit que se li ha fet tard i no ha pogut arribar a temps. Però tot i així ens ha dit que hem de venir cada dia a l’escola amb una consigna diferent . Avui ens hem hagut de posar un DAVANTAL! I perquè ens pugui veure des de allí on estigui pengem aquesta foto! Tots portavem posat el davantal!!!

Els nens que falten estan malalts i no han pogut venir. Demà, penjarem una nova foto perquè el rei carnestoltes ens pugui veure amb la nova consigna!

Fins aviat.

El passat 19 de març, l’alumnat de l’escola va reciclar l’oli que es fa servir a casa per fer sabó!

Desprès, els i les alumnes de Primària van fer una presentació per recordar allò que havíen après.

Aquí teniu els enllaços per si els voleu consultar:

SABÓ

https://docs.google.com/presentation/d/1LyYoRrJ3-5IrIIPAAsaXu-41pTu1xSOrquZAJ4Hjhh8/edit

https://docs.google.com/presentation/d/1abBZo8FYzqWgadMDQGL2spchmsN9QVStu7j0OZES77o/edit

 

XERRADA AMB ELS MOSSOS
Aquest dimecres a la tarda va venir a l’escola un mosso, un caporal que es diu Josep, i que va explicar els perills que pot suposar una cosa tant familiar i comuna com l’accès ha internet, tant als nens com als pares. S’ha d’anar amb molt de compte, perquè és un lloc on tot pot ser mentida i allò que sembla innocent, no ho és.
Per això va recomanar que sempre que els nens estiguin navegant per la red, els pares puguin estar amb ells guiant-los i ajudant-los amb el que convingui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *