ALLÒ MÉS IMPORTANT DEL MÓN

Ahir vaig presentar a l’alumnat de segon una capsa bonica tot dient: Sabeu que hi ha dins aquesta capsa? El més important del món.

Aquesta és una activitat que ja havia introduït altres vegades per reflexionar amb els infants, però ahir em va sorprendre la quantitat d’idees, propostes i la gran imaginació d’un infants tan petits (entre 7 i 8 anys)

Varen començar a dir tantes coses fantàstiques que les vaig apuntar a la pissarra.

Llegiu: L’aigua, l’amor, l’amistat, les plantes i els arbres perquè ens donen oxígen, l’estimació al pare i la mare, la família, la vida, el món, l’aire i l’oxígen, el cervell, el cos, l’amabilitat, ajudar els altres, compartir les coses, l’autoestima i, sí, també varen dir l’or i els diners com fan sempre els infants.

Vaig quedar ben sorpresa que infants tan petits em diguessin que l’autoestima és el més important del món. Em va quedar el dubte que sabessin exactament el que és, o potser sí deuen tenir una idea del què és perquè ja fa molt de temps que l’escola es preocupa que sigui així.  Saben que és important estimar-se i això és increïblement fantàstic per aquells 20141128_091308que intentem educar de forma integral.

Més endavant, i una vegada recollides totes les aportacions vaig obrir la capsa i….. SORPRESA!!!!

20141128_091224

El més important del món és: UN MATEIX! Els infants varen tenir l’oportunitat d’enmirallar-se en un mirall petit que hi havia dins la tapa de la capsa.

Crec que no és fruit de la casualitat. Crec que estan treballant bé, que aprenen i es fan grans amb fermesa i decisions. Crec que  darrera hi ha una bona feina educadora dels adults; mestres, família, l’entorn,…

Continuem treballant, creixent i ajudant a extreure’n el millor de dins dels infants. Ells ténen dins la seva riquesa, són un tresor per descobrir.

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article s'ha publicat dins de 3. CICLE INFANTIL, Allò més important del món i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *