AVUI EM SENTO

Mireu20141113_122900 quina activitat alternativa per a
l’avui em sento que altres vegades he comentat en aquest bloc.

La Fina, una companya de l’escola, tot llegint amb els seus alumnes el llibre: El monstre de colors de l’Anna Llenas, se li va ocòrrer de fer la mateixa proposta que fa el llibre a la classe.

Va crear pots de colors i cadascun d’ells representa una emoció.

Ara, els infants de P-3 quan arriben a la classe i a través del treball col·lectiu, de moment, fan l’avui em sento tot posant la seva fotografia dins el pot i l’emoció que creuen sentir.

Permeteu-me que us faci un comentari relacionat amb l’educació en general dels més petits.

Crec que l’opció d’introduir conceptes, idees, emocions i aprenentatges en general amb volum és més fàcil de percebre i comprendre pels infants. Poder tocar, experimentar, sentir, recòrrer, ….

100_3663facilita la interiorització i l’aprenentatge en els infants.

A vegades recordo i intento recuperar totes aquelles activitats que introduïa amb els infants més petits per ensenyar-los a fer les grafies que posteriorment serien lletres. Activitats de resseguir lletres de paper de vidre amb el dit, caminar sobre el terra sanefes amb direccionalitats i bucles que més tard serien lletres i nombres,  … Treballavem els previs a la lecto-escriptura vivenciant primer les grafies. Després, en el pla vertical; a la pissarra. I finalment en el pla horitzontal; sobre el paper.

L’aprenentatge passa per l’experimentació, el sentir…. i en tot aquest procés el volum és important per als més petits.

PD. Gràcies Montse, m’has fet recuperar un aprenentatge oblidat.

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article s'ha publicat dins de 3. CICLE INFANTIL, Avui em sento i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *