Escola de pares i mares al CEIP Mestre Pla

Dissabte passat una veintena de pares i mares ens vam trobar per reflexionar, pensar, dir el què pensem respecte l’educació dels fills i les filles.

Va ser un dissabte realment molt agradable des del principi.

Vaig tenir l’oportunitat , quin remei els va quedar després d’insistir-hi força, de deixar tots els assistents amb l’impaciència de saber el resultat d’un enigma. Sembla que últimament, a la nostra societat, tot és ràpid i fàcil. Doncs no, el resultat de l’enigma arriba ara. Sorpresa!!!

EL MOTIU DE LA INCÒGNITA ÉS EL SINGLOT

 Ara us adjunto l’article que ha enganxat  la Belén a la web del centre. M’encanta perquè sento que tots ens ho vam passar genial!

Escola de pares  i mares – Educació emocional

tereabellan

Dissabte passat, 14 de març, vam tenir el plaer de tenir a la Tere Abellan al taller d’Escola de Pares L’educació emocional i la comunicació assertiva amb els fills i filles. Els límits i les normes.

Alguns dels punts que van sortir i sobre els que hauríem de pensar són:

  • Hem passat del autoritarisme a la permissivitat i això no és bo. Els nostres fills necessiten tenir uns límits i unes normes, que sàpiguen a on han d’anar. Una manca de límits pot derivar en una manca d’autoestima. No es pot permetre tot. Els límits proporcionen equilibri personal. Llegir un article de la Tere Abellán sobre els límits.
  • Quan fixem límits hem de donar un perquè, explicar-nos amb claredat. Ens hem d’assegurar que ens han entès. Hem de ser constants, coherents, flexibles en alguns casos, aplicar l’escolta activa, mirar-los als ulls, utilitzar un to ferm i segur, tenir paciència i confiança.grup
  • La sobreprotecció fomenta una personalitat feble i depenent dels adults. Facilita una baixa autoestima perquè no saben resoldre els seus propis conflictes i problemes. Vam parlar del Principi de la prevenció de dependències que proposa la M. Mercè Conangla; No facis pels altres allò que ells mateixos poden fer per sí mateixos (Bragavad Gita). Llegiu el conte

GRÀCIES BELEN!!! Gràcies a tots pel vostre encant personal.

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 5. ESCOLA DE PARES I MARES, Escola de pares i mares al CEIP Mestre Pla. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Escola de pares i mares al CEIP Mestre Pla

  1. Pilar diu:

    Sense ser membre d’aquesta escola, vaig ser convidada a assistir a aquesta xerrada. Em va semblar molt interessant. La Tere es va mostrar en tot moment molt propera a nosaltres. Des d’aquí, ara sóc jo la que convido a tothom a assistir a aquest tipus de xerrades. Una abraçada a tots.

  2. Gràcies Pilar per posar el teu granet de sorra i animar a millorar la relació amb els infants, a entendre’ls millor.
    Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *