El sentit de la vida

Fa pocs dies, a les Jornades de la Fundació Àmbit, el Francesc Torralba ens parlava del sentit de la vida, de viure la vida de manera conscient i amb moments de plenitud. Remarcava la importància de la compassió, el donar i entregar als altres per aconseguir la felicitat interior. 

El fet de donar als altres dóna sentit a la vida. És cert que els missatges socials que rebem parlen de fama, estar bonic/a, tenir el millor cotxe, la millor casa, etc. però tot això no ens donarà la felicitat. Tenir més coses no assegura la felicitat de ningú. El grau de felicitat de cada persona depèn també de la nostra actitud davant les situacions.

Ens va recomanar un exercici que altres vegades ja hem comentat, pensar que cada dia és l’últim dia de vida i així donarem sentit a les nostres vides.

Vaig pensar en el conte del peix irisat perquè feia pocs dies l’havia explicat als alumnes de P-5. La felicitat i els moments de plenitud que sent el peix irisat en repartir les seves precioses escates platejades.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/uLbI2-R_DGA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 2. GENERAL, El sentit de la vida. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *