Els invents

                 INVENTS

BOMBETA:

El 21 octubre 1879 Thomas Alva Edison va mostrar per primera vegada una bombeta que va estar encesa durant 48 hores. A la nit vella d’aquell mateix any, Edison va presentar al seu laboratori de Nova Jersey un circuit format per 40 bombetes.

COM FUNCIONA UNA BOMBETA?

La bombeta està connectada a un interruptor, que és el que permet el pas o no del corrent elèctric fins a la bombeta. Quan es pressiona l’interruptor la corrent arriba a la bombeta per la base.

QUÈ  PORTA DINS LA BOMBETA?

Els electrons circulen per la bombeta des del cable, i van molt ràpids llavors els electrons xoquen i fan que l’energia  i això produeix calor, molta calor i fa que sigui com fluorescents i faci llum.

MÀQUINA DE VAPOR:

No se sap realment qui va ser l’inventor de la màquina de vapor, Thomas Savery 1650/1715 va fer, va realitzar una primera patent en 1698 amb un motor capaç d’elevar aigua pel mig del foc. Catorze anys més tard, el seu soci  Thomas Newcomen, basant-se en l’invent del seu amic, va construir una màquina de vapor capaç de moure un pistó per així produir un moviment.

 

PER A QUÈ SERVEIX?

Antigament quasi tots els transports feien servir la màquina de vapor per a moure’s: com els cotxes, els trens o altres transports que utilitzen vapor.

 

IMPREMTA:

La impremta va ser un objecte o experiment mecànic que multiplicava o reproduïa textos als papers. Per poder multiplicar els textos es necessita tinta i també unes planxes que serveixen perquè es mulli després estampar-ho damunt del foli o full.

La impremta està inventada per Johannes Gutenberg.

 

 

MARIA DIAGNE DARSA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *