L’energia nuclear

ENERGIA NUCLEAR

L’energia nuclear s’obté d’un metall calent i escàs que es diu urani. Tot i que també la trobem al plutoni, que és també un metall .

L’urani es troba cap al centre de la terra, i és d’un color marronós daurat. El cert és que no s’obté de l’urani sino del nucli d’aquest metall, i l’obtenim trencant el nucli de l’àtom de l’urani (  un àtom és el component més petit que forma la matèria)

Què podem fer amb energia nuclear?

La convertim en energia elèctrica i també l’utilitzem per fer bombes nuclears i armes .

La energia nuclear és natural perquè el seu component es troba a la natura, però perillosa perquè quan es trenca l’àtom es descarrega una mica de radiació que és molt perjudicial pels éssers vius. A més pot explotar i llavors contaminaria molt, la major part de l’àrea de la explosió no es podria habitar  durant més de 100 anys perquè estaria contaminada.

Imatge relacionada

Al món només han explotat 2 centrals nuclears, una a Chernobyl i l’altra al Japó. Ara us les ensenyaré:

Chernovil: La central nuclear de Chernovil va esclatar al 26 d’abril de 1986 a  la ciutat de Prípiat a Rússia. Va explotar per culpa d’una errada nuclear. Van morir 24.000 persones en aquella gran explosió

Resultat d'imatges de chernovil

Japó: La central nuclear va esclatar a Fukushima. Aquesta central va estar activa durant 40 anys però per culpa del tsunami i els terratrèmols que va haver l’ 11 de març de 2011 va esclatar. Van tenir un problema amb el combustible.

 

JOEL

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *