Inserir una foto o un vídeo en un article de NODES mitjançant una URL

En altres articles hem parlat sobre com fer una publicació al NODES i com pujar fotos a la mediateca i com incrustar-hi vídeos de Youtube i Drive. Avui, però, explicarem breument com inserir fotos o vídeos directament amb un enllaç URL i, d’aquesta manera, no haver de pujar arxius al servidor del nostre NODES. Aquest mètode ens estalviarà haver de descarregar i pujar les fotos que volem afegir si aquestes es poden trobar a la web i, també, poder incloure-hi imatges més grans de 2 Mb.

Un cop som a la pàgina d’edició del nostre article i hem clicat el botó Afegeix un fitxer multimèdia/Afegeix un mèdia (per saber com arribar-hi, llegiu el tutorial Guia ràpida per publicar una notícia al NODES de l’Institut), hem de triar l’opció Insereix des d’un URL.

Ara, dintre d’aquesta finestra, ens apareix una pestanya amb un requadre (1) on hem d’enganxar l’enllaç URL de la foto que volem inserir. En haver-lo enganxat, veurem una vista prèvia de la imatge i, si tot és correcte, ja podem clicar el botó Insereix a l’article (2).

Si el que volem és inserir un vídeo, farem clic sobre l’opció Insereix (1) i, tot seguit, Mèdia (2).

Veiem una finestra amb tres pestanyes. Dintre de la pestanya General, enganxem l’URL del vídeo al camp Codi font (1) i, si volem, podem canviar les Dimensions (2) del vídeo. Finalment, fem clic sobre el botó D’acord.

En alguns casos, com ara els enllaços que reben els nostres caps de departament en les peticions de publicació de notícies pel NODES, a l’editor no es pot veure el vídeo i només veiem una icona d’un arxiu de vídeo. Tanmateix, si fem una previsualització de l’article, el vídeo es veurà perfectament.

Esperem que aquest post us sigui d’utilitat!

Des del Bloc de Cultura Digital de l’Institut Martí l’Humà us desitgem les millors festes de Nadal possibles i una bona entrada al 2022!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *