Guia ràpida per publicar una notícia al NODES de l’Institut

Al nostre centre són els caps de departament els encarregats de publicar les notícies que creguin més interessants a la web de l’Institut, un NODES basat en WordPress. Llavors, explicarem ara com s’han de fer aquestes publicacions, no tant pels actuals caps, que porten temps fent-ho, sinó pensant en els companys que esdevindran cap en els cursos vinents.

Per començar hem d’identificar-nos i accedir a la plataforma. Per això hem d’entrar en la pàgina de l’Institut (www.iesmartilhuma.org) i clicar el botó que trobarem a la part superior dreta, que diu entra i té l’icona d’una clau. Si veieu que en clicar el botó la pàgina esdevé tota blanca, el que haureu de fer és clicar l’enllaç amb el botó dret del ratolí i obrir la pàgina en una nova pestanya.

Si tot ha anat bé, veurem la pàgina d’accés, on haurem de posar el nostre usuari i la contrasenya.

Quan ja hi hem accedit veurem un menú a la part superior amb el text Institut Martí Humà. Hi hem de clicar i se’ns desplegarà un menú amb diverses opcions. Nosaltres haurem de clicar l’opció Articles.

A continuació se’n obrirà una finestra nova. Ara, per poder començar a redactar la nostra nova notícia, hem de clicar el botó Afegeix.

Veurem com se’ns obrirà una finestra on podrem ja escriure el títol de l’article (1) i el cos de la notícia (2), amb diverses eines de formatge. A més tindrem la possibilitat d’afegir fotos o vídeos (3) i definir la imatge destacada (4), que serà la que es veurà a la portada de la web.

Com acabem de veure, per afegir fotos o vídeos haurem de clicar el botó Afegeix un fitxer multimèdia. En clicar-lo ens apareixerà una altra finestra i haurem de clicar la pestanya Penja fitxers per seleccionar els arxius del nostre dispositiu que volem afegir a la notícia. Feu atenció a les limitacions en la mesura dels arxius i les fotos!!

Quan ja s’hauran pujat els arxius se’ns obrirà la pestanya Mediateca i veurem seleccionats els arxius que hi hem pujat. Si creiem que és correcte, cliquem el botó Insereix a l’article. Cal dir que a la mediateca podem veure tots els arxius que s’han pujat fins aquell moment a la plataforma. Llavors si alguna vegada voleu fer servir una imatge d’una notícia vella, ja no caldrà que la torneu a pujar, només l’haureu de seleccionar i inserir. De fet la podeu fer servir per seleccionar la imatge destacada. En aquest sentit, jo us recomano que la imatge destacada sigui alguna de les que heu inserit en el cos de l’article, ja que si no, només es veurà a la portada de la web de l’Institut i, a més, ja la tindreu a la mediateca i no l’haureu de pujar.

Ja gairebé estem acabant. És molt important que, abans de publicar la notícia, indiquem la categoria a què pertany. El menú de selecció de categories està a baix del quadre de redacció de l’article. Podeu seleccionar totes les categories que vulgueu, però heu de clicar sempre la categoria Portada per tal que el vostre article es visualitzi a la pàgina principal de la web de l’Institut. Molts companys pensaven que la notícia no s’havia publicat perquè no sortia a la portada i el problema era aquest: no havien clicat la categoria Portada i s’havia publicat només en una altra subpàgina.

Després d’això, si ja creiem que està tot fet, podem visualitzar la notícia, és a dir, comprovar com es veurà. Així podrem detectar algun error de maquetació o qualsevol altra cosa.

Finalment, si tot està al nostre gust i és correcte, ja podem clicar el botó Publica.

Com podeu comprovar, hi ha moltes més opcions de configuració del nostre article, però la intenció d’aquest tutorial era només la d’explicar les passes mínimes per poder publicar una notícia.

Gràcies per la vostra atenció i fins la pròxima!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *