Com connectar les pissarres digitals Promethean

Per tal de poder fer servir les nostres pissarres digitals Promethean hem de tenir instal·lat el controlador corresponent i connectar dos cables al nostre ordinador. A continuació us mostrem com fer-ho.

Per poder instal·lar el controlador de les pissarres digitals Promethean heu d’entrar al Company Portal i buscar l’aplicació ActivDriver o també podeu clicar aquí. Un cop clicat l’enllaç potser el navegador us demanarà com obrir-lo. Si és el cas, seleccioneu Company Portal i cliqueu Obre l’enllaç.

Fet això, se’ns obrirà el Company Portal a la pàgina del ActivDriver i hem de clicar el botó Install.

Ara comença la descàrrega i la instal·lació i veurem una notificació.

Passat algun minut, ja tenim el controlador instal·lat i haurem de reiniciar l’ordinador.

Ara ja podem anar a qualsevol de les aules que tenen una pissarra Promethean i connectar els cables HDMI per poder projectar la nostra pantalla i USB per poder fer servir el panel tàctil. Fins que no connectarem l’USB la icona del controlador ens mostra una creu vermella i no podrem usar el panel tàctil.

Una vegada que ja hem connectat els dos cables, l’ordinador detecta la pissarra, canvia la icona i ja podem usar la pissarra amb l’ajuda d’un llapis especial. N’hi ha alguna que pot funcionar amb el nostre dit, però sempre és més còmode fer servir el llapis corresponent.

Quant al so, algunes pissarres el reproduiran mitjançant el mateix HDMI, altres amb l’USB (molt poques) i d’altres amb un cable tipus Jack (com el dels auriculars de tota la vida).

Si quan comencem a escriure, comprovem que el llapis no escriu correctament, necessitarem fer una calibració de la pissarra. Per fer-ho, hem d’anar a la barra d’eines i buscar la icona del controlador a la zona inferior dreta (1). Cliquem sobre la icona amb el logo de Promethean amb qualsevol dels dos botons del ratolí (2).  Ara fem clic amb el botó esquerra sobre l’opció Calibració (3) i, tot seguit, seleccionem la calibració ràpida de 5 punts (4).

Ara ens apareixerà a la pissarra una imatge amb unes creus que hem d’anar clicant amb el llapis digital a mesura que ens ho demanin. Quan ja hem polsat sobre les 5 creus, la pissarra està calibrada i ja hauríem de poder-la utilitzar amb total normalitat.

Pel que fa al llapis digital, el fet de clicar sobre la pissarra produeix la mateixa acció que clicar el botó esquerra del ratolí i polsar el botó del llapis mentre toquem la pissarra provoca la mateixa acció que el fet de clicar el botó dret del ratolí.

Per poder fer servir la pissarra digital com si fos una de tradicional, us recomanem la instal·lació d’un programari de pissarra digital com ara Open-Sankoré o el seu fork sense figures geomètriques OpenBoard. Si voleu instal·lar el primer, podeu veure el nostre tutorial Com instal·lar l’Open-Sankoré als nous ordinadors del professorat i podeu consultar-ne un manual al bloc de LlureX. Si preferiu OpenBoard, el podeu instal·lar també des del Company Portal clicant aquí.

Desitgem que el tutorial us sigui d’utilitat. Us esperem al pròxim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *