Com incrustar un vídeo de YouTube o de Drive en un article de Nodes

En un post anterior us vam ensenyar com extreure el codi d’incrustació d’un vídeo de Youtube o de Drive. En aquest us ensenyarem a incrustar els vídeos d’aquestes plataformes en un post de Nodes o en qualsevol altre bloc fet amb la tecnologia WordPress com els blocs XTEC.

Les primeres accions que hem de portar a terme per incrustar aquests vídeos són comunes per ambdues plataformes: cliquem sobre l’opció Insereix (1) de la barra d’eines d’edició de l’article i, en desplegar-se el menú, fem clic sobre l’opció Media (2).

Un cop hem fet això ens apareix una petita finestra amb tres pestanyes: General, Incrusta i Avançat.

Amb cada plataforma farem servir una pestanya diferent.

Incrustar un vídeo de YouTube

Sense tancar la petita finestra que s’ha obert a l’edició de l’article del Nodes, obrim YouTube en una altra pestanya o finestra del navegador i busquem el vídeo que volem incrustar. Quan ja l’hem obert, copiem la seva adreça web on hem marcat a la següent captura. Evidentment, si ja la tenim desada en algun altre lloc, doncs la copiem d’allí on la tinguem.

Un cop copiat l’enllaç al vídeo, tornem a Nodes i en la petita finestra que havíem obert, a la pestanya General (1), enganxem l’enllaç al requadre Codi font (2) i cliquem D’acord (3).

Nodes genera automàticament el codi d’incrustació i ja podem veure el vídeo al cos del nostre article.

Incrustar un vídeo de Drive

Per incrustar, però, un vídeo de Drive haurem de clicar la pestanya Incrusta de la petita finestra de l’opció Media.

Ara enganxem el codi d’incrustació del vídeo (1) que hem copiat prèviament de la pàgina de Drive (expliquem com es fa en un post anterior nostre bloc) i cliquem el botó D’acord (2).

Ara ja podem veure el vídeo al cos del nostre article:

Aquest segon mètode també serveix pels vídeos de YouTube si tenim el codi d’incrustació. Serveix igualment per incrustar documents PDF. Feu-ne la prova!

Cal dir, però, que perquè el vídeo pugui ser vist per qualsevol persona que accedeixi al vostre post, heu de configurar la compartició del vídeo al Drive amb l’opció que qualsevol que tingui l’enllaç el pugui veure. Per saber-ne més sobre la compartició d’arxius al Drive, podeu consultar l’article

Si teniu algun problema podeu demanar ajuda als comentaris!

Us desitgem una bona desescalada i un bon viatge cap a la nova normalitat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *