La conferència de Carme Junyent

Ahir vam gaudir amb el discurs de la doctora en filologia romànica, Carme Junyent, sobre la diversitat lingüística a Catalunya. Segons la professora de la UB, a L’Hospitalet de Llobregat es parlen més de 150 llengües de tots els continents. Va fer tot de possibles pronòstics sobre el futur del català, encaixant la possibilitat d’equivocar-se, entre els quals hem de considerar que una llengua es parla, principalment, si els seus parlants l’usen al carrer sense cap mena de pressió, voluntàriament. La dada que només entre un 5% i un 10 % del nostre alumnat parla català a les aules de la ciutat de l’H*fa témer un futur poc esperançador si no posem fil a l’agulla. L’exemple de la veïna societat andorrana i l’ús que fa del català, segons l’estudiosa de GELA (Grup Estudi de Llengües Amenaçades), fa plantejar-nos què hem d’evitar perquè no perilli la llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *