L’ARBRE DE NADAL


L’arbre de Nadal tal com coneixem neix al segle XVI i XVII, però no seria fins al segle XIX quan es va estendre per tot Europa, des del Regne Unit el 1841, quan per primera vegada s’instal · la al Palau de Windsor, fins Espanya, on seria introduït per una princesa russa. Un dels molts símbols religiosos que tanca l’arbre de Nadal hi ha el de la seva forma triangular, que simbolitza la Trinitat. Les llums, espelmes primer i després les actuals llumetes parpellejants, són la llum de Déu, l’estrella situada a la part superior és l’Estrella de Betlem que guia al creient i les boles representen les illes de l’arbre de la vida del Paradís o els dons que Déu ha donat l’home. Quan avui posem l’arbre ocupant el centre de les nostres llars gairebé ningú recorda i al seu simbolisme sagrat, convertint-se en poc més que un costum de la qual hem perdut el seu significat (imatge procedent de http://www.fondos10.net)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà