Category Archives: Notícies d’actualitat

Constitució del Consell d’Infants

Ahir dimecres dia 22 de novembre del 2016 va tenir lloc a la Sala de Plens de l’ajuntament de Mataró l’acte de Constitució del Consell d’Infants d’enguany. Com podeu veure a la fotografia aquests any hi ha representació de moltes escoles tant públiques com concertades, totes aplegades en un únic bé comú: millorar la ciutat.

Ahir es va decidir el tema amb el que treballaran aquests 64 infants. Entre tots van escollir com a tema a treballar aquest curs la Pobresa i la solidaritat.

Els van regalar una samarreta per a tots ells, que cal que la conservin fins que pleguin del Consell. Mireu quina patxoca que fan!!!

consell

ATENCIÓ CANVI D’HORA

canvi_horari_tcm32-49574 COMENÇA L’HORARI D’HIVERN: El dissabte 26 s’endarreriran una hora els rellotges: a les tres de la matinad seran les dues El dissabte 26 d’octubre tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, endarreriran una hora els seus rellotges: a les tres de la matinada seran les dues. D’aquesta manera es tanca el període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2013. Per què realitzem el canvi d’hora? Durant l’horari d’estiu hi ha un major aprofitament de la llum del dia i es redueix la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial. És durant aquests set mesos que s’estalvia energia. Segons dades de l’Institut Català d’Energia, aquest canvi horari ha suposat per al conjunt de llars catalanes un estalvi de 25 milions d’euros pel menor cost d’energia, degut a l’estalvi en il·luminació. Per què no mantenim l’horari d’estiu tot l’any? Si continués l’horari d’estiu durant tot l’any, l’estalvi energètic associat a l’allargament de la llum natural durant les tardes es mantindria. Però això no compensaria el consum addicional que suposa enllumenar una hora més de foscor al matí. D’altra banda, la major part dels ciutadans prefereix que al matí, a les hores quan es desplacen per treballar o estudiar, sigui de dia.

Més informació

    Nota de premsa del Departament d’Economia i Finances Bona castanyada. Anna Mª

CANVI D’HORA: a l’horari d ‘estiu!!

 • El següent canvi (a l’horari d’Estiu) es produirà:  

  canvihorari

  La nit del dissabte al diumenge diumenge dia 25 març 2012.

  A partir del 25 de març del 2012 -més precisament a les 02.00 AM- haurem d’avançar el nostre rellotge una hora (passar-ho a 3 AM). Això es deu a l’implementat pel Govern del nostre país amb la fi estalviar una gran quantitat d’energia a través del canvi d’hora.

  El canvi d’hora 2011, pres en el període estacional de primavera/estiu es realitza per aprofitar així el major nombre d’hores llum que hi ha en aquesta època de l’any . Es calcula que d’aquesta manera una família mitjana espanyola pot arribar a estalviar fins a un 5% del consum d’energia en la seva llar.

  Des de quan s’implementa aquest canvi d’horari a Espanya? Podem remuntar-nos fins a 1974 quan s’adopta aquí per primera vegada aquesta resolució. I encara mes enrere podem prendre com a antecedent al Continent Europeu durant la Primera Guerra Mundial quan es va adoptar el canvi d’hora com a mètode per estalviar energia i pal·liar la crisi econòmica i social que portava aparellada la guerra.

  Finalment podem esmentar que una resolució de la Directiva Europea, encara de caràcter indefinit, adoptada per Espanya l’any 2001, tendeix a unificar els canvis d’hora en tots els països membres de la UE i estipula que el canvi a l’horari de primavera-estiu es produeixi en l’últim diumenge de març, i que el canvi a l’horari de tardor-hivern es produeixi en l’últim diumenge d’octubre.

  Font: wikinoticia .com

 • Dia de l’aigua i Dia de la Meteorologia

  Dia internacional

  De Viquipèdia

  Els dies internacionals són aquelles dates reconegudes internacionalment per commemorar un fet o lluitar contra un problema. Molts d’ells són patrocinats per les Nacions Unides i són la generalització de diades locals o reivindicacions de la societat civil. En aquests dies es duen a terme campanyes de sensibilització, jornades i acords.

  En el següent llistat es posa entre parèntesis (ONU) quan el dia està oficialment reconegut per aquesta institució.

  MARÇ:

 • 22: Dia de l’aigua Gota d'aigua
 • 23: Dia de la meteorologia
 • Dia de la Dona Treballadora – 8 de Març

  El 8 de març és actualment el Dia Internacional de la Dona Treballadora, i està reconegut per la Organització de les Nacions Unides(ONU). És un diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme. Aquest dia conmemora de lluita de la dona per la seua participació juntament amb l’home al camp del treball i la societat, en general.

  Es celebra des del dia 19 de març de 1911.

   

  La instauració d’aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d’un llarg procés. Sovint s’atribueix la celebració de la data a l’incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s’havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica…

  Font: Viquipèdia

  Paolo Nespoli ens fotografia des de l’espai.

  Madrid, Spain

  Madrid de nit.

  Barcelona, Spain

  Barcelona de nit.

  Paolo Nespoli ya se encuentra a bordo de la Estación Espacial Internacional

   

  20 diciembre 2010
  El astronauta de la ESA Paolo Nespoli llegó a la Estación Espacial Internacional el pasado viernes por la noche, junto a sus compañeros de tripulación Dmitri Kondratyev y Catherine Coleman. Los tres permanecerán a bordo los próximos seis meses, regresando a la Tierra en Mayo de 2011.
  La misión MagISStra

  Durante los seis meses que permanecerá en órbita, Paolo Nespoli servirá como ingeniero de vuelo de las Expediciones 26 y 27, junto a sus compañeros de tripulación Kondratyev y Coleman.

  Dentro de la misión MagISStra, Paolo desarrollará más de 30 experimentos para la comunidad científica europea y para las agencias espaciales estadounidense, japonesa y canadiense.

  El programa educativo incluye la ‘Misión X: Entrena como un Astronauta’, una iniciativa internacional que pretende concienciar a los más jóvenes sobre la importancia de la salud, del ejercicio físico y de una nutrición equilibrada, y el proyecto ‘Un Invernadero en el Espacio’, en el que Paolo observará el desarrollo de unas plantas en microgravedad, mientras estudiantes de secundaria de toda Europa repiten el experimento en las aulas para comparar el crecimiento de sus semillas con el de las que se encuentran a bordo de la Estación Espacial.

  Paolo también utilizará la innovadora cámara de 3D desarrollada por la ESA para mostrar el interior de la Estación y la vida a bordo desde una nueva perspectiva. El astronauta europeo compartirá su experiencia a través de distintas redes sociales – ¡todo el mundo está invitado a acompañarle!

  magisstra_ingress_03_medium0

  www.esa.int/magisstra

  http://www.flickr.com/photos/magisstra

  http://twitter.com/astro_paolo