CANÇONS 2018-19

Aquí teniu algunes de les cançons que cantarem durant el curs.

Comencem amb la Cançó del Lema composada per l’Álvaro Fraile

LLENÇA’T de Lax’n’Busto

Podries , la poesia de la Joana Raspall musicada per Roba Estesa.

Una altra versió de la cançó cantada per Gemma Humet.

I aquí van les meues preguntes perquè en facis els teus comentaris.

1- Quina versió t’agrada més de la poesia de la Joana Raspall? Argumenta la teua resposta.

2- Mira algun vídeo de Roba Estesa o escolta alguna de les seves cançons i comenta si t’agrada o no la seva música i/ les lletres i perquè, si les coneixies o no, si et recorden a algun grup o no, si consideres que tenen algun tret peculiar….

Us recomano els dos següents vídeos perquè vegeu el seu estil:

Les criades

Cant de lluita

Aprofito que molts heu fet comentaris sobre les lletres reivindicatives i feministes de Roba Estesa per proposar-vos una cançó que ho està petant i que és de Suu, una jove cantautora de18 anys i instagramer que es diu Susana Ventura i es fa dir Tontaka13 a les xarxes. La cançó que et proposo es REINAS, a veure que et sembla! Escolta bé la lletra que és la clau!

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 respostes a CANÇONS 2018-19

 1. IRMA diu:

  A) M’agrada mes la versió de Roba Estesa pq te mes ritme i tmb es mes animada pr tampoc hem desagrada la versió de la Gema Humet.

  B) El grup si q el coneixia, pr no havia escoltat amb tanta oïda les cançons m’han agradat molt pq parlen molt sobre la igualtat, i sobre la igualtat de les dones.

 2. Gaia Iglesias Moreno diu:

  Les dos versions de la poesia Podries m’agraden molt, però personalment m’ha agradat més la cançó de Roba Estesa, ja que son un grup més marxòs i que es mes el meu estil. Penso que la melodia de la cançó està molt ben aconseguida, ja que no es una melodia molt monòtona sinò que hi han trossos on canvia i varia.
  He escoltat bàries cançons de roba estesa i m’agraden bastant, també tinc amics que l’escolten i en son molt fans…
  Al ser un grup de noies les veus estan totes més o menys a la mateixa octava i poden fer que les veus quedin millor i tinguin més harmonia musical.
  La seva musica em recorda a aquests grups catalans de musica reivindicativa que hi han ara com per exemple ZOO.

 3. albert farre diu:

  A mi m’agrada més la versió de la gemma humet, perque es mes melodica i sentimental.
  Sobre la Roba Estesa m’agrada perque totes les cançons tenen misatges amagats i es divertida totes les melodies i sempre que les escolto hem donen gracies de ballar.

 4. Saúl Castellano Morales diu:

  1- La versió que més m’ha agradat ha sigut la de Gemma Humet
  Per la veu que té, per el tipus de música i per el videoclip
  2-M’ha agradat depen la canció. M’ha agradat Les Criades i Una Altra Ronda
  No escolto moltes cançons d’aquest tipus i per aixó no em recorda a ningun grup
  Lo que trobo curiós és perque es diuen Roba estesa i perque son totes nenes.

 5. IONA diu:

  A jo m’agrada molt la de roba estesa perquè li trobo més ritme i la veu m’agrada bastant més però les dos estan molt be

 6. nil ortiz diu:

  a mi m’ agrada més la versió moderna que la que vas ensenyarnos a clase.

 7. Èlia Torres diu:

  1)A mi m’agrada més la versió de Roba Estesa, perquè es mes divertida i la melodia es mes rapida i ballable que la de la Gemma Humet.
  També m’ha agradat mes perquè les veus de les noies son molt boniques i crec que sonen molt bé i transmeten molt. La de la Gemma Humet no esta malament, però es mes trista, però una cosa que m’ha agradat molt de la seva versió es que el videoclip es més elaborat i t’ajuda a entendre el poema millor.

  2) Jo no coneixia el grup de roba estesa però ara que he escoltat algunes de les seves cançons m’han agradat molt, ja que son molt feministes, reivindicatives i que lluiten per la igualtat, sobretot m’ha agradat molt cançó de Les criades, tenia un videoclip molt bonic i una lletra molt bonica i elaborada.

 8. Mar Monsó diu:

  A mi personalment, m’ha agradat més la versió de la Gemma Humet ja que trobo que li dona un aire especial i més “nou” tot i que l’altra té un ritme que em sembla divertit i fresc, a més, al ja conèixer la lletra puc fixar-me més en la forma de cantar i no tant amb el que diu. També, al veure aquestes versions tant diferents me n’adono de les possibilitats que té aquest poema.
  Sobre Roba Estesa, he de dir que no les havia sentit mai ni coneixia cap grup semblant però m’han sorprès a positiu, tot i que la seva música no sigui la meva preferida han fet que m’interessi en elles ja que no cada dia es troba un grup sencer de noies que canten lletres tan feministes i necessàries. En general, la meva primera impressió sobre elles, és positiva.

 9. Carlota Codina diu:

  Personalment a mi no m’ha agrdadat massa el estil de música que tenen Roba Estesa, però en canvi el missatje que volen transmitir amb mes les cançons si. No les coneixia ni n’havia sentit paralar d’elles.
  La canço que m’ha agradat més ha sigut Les Criades, perque m’ha semblat molt bonic el videoclip i el q més m’ha agradat ha sigut que dins d’ell hi havien diferents histories paral·les però al mateix temps es conectaven.
  Podries de Joana Raspall es una poesia que personalment m’agrada molt i te un missatje super directe i clar, em sembla molt bona idea que gent jove com Gemma Humet o Roba Estesa el musiquin però personalment com ja he dit no m’ha agradat molt els estils de musica que tenen, però la versio de Gemma Humet m’ha semblat més interesant una mica més per que la seva veu es molt bonica i super dolça tot i que el vidlip no l’he acabat d’entendre .

 10. Ariadna Delgado diu:

  A mi, personalment m’ha costat decidir-me per una versió, ja que ambdues transmeten molt, però finalment m’he decantat cap a la versió de roba estesa. M’ha agradat més aquesta per el ritme i la fluïdesa que té, ja que es més moguda i diguem, més alegre.
  A més m’ha cridat molt l’atenció, ja que no canten una lletra alegre precisament, i que ho facin amb aquesta melodia tan divertida, ho trobo molt original.
  Parlant més concretament del grup, diré que no és el meu estil musical, però el que m’ha agradat molt són les lletres de les seves cançons. Amb un significat reivindicatiu, potent i revolucionari.

 11. Maria Mirabet diu:

  1- La versio que més m’agrada és la de Roba Estesa perqué es un altre tipus de melodia que m’agrada més ja que és més moguda. La de la Gemma Humet també m’agrada bastant ja que la canta amb molt sentiment però prefereixo la de Roba Estesa ja que es més del tipus de música que m’agrada i acostumo a escoltar.

  2-Del grup de Roba Estesa m’agrada la seva música ja que es molt moguda i la seva lletra també m’agrada ja que es positiva i inspiradora. No les coneixia peró haig mirat alguns videos seus i m’han agradat. No em recorden a cap grup ja que hi ha pocs grups catalans i menys formats completament per a dones.

 12. Anna Castells Ferrer diu:

  1) A mi m’ha agradat més la versió de Roba Estesa ja que es més animada, més marxosa. Les veus de les noies juntes trobo que queden molt bé. Tot i que la versió de Gemma Humet també m’ha agradat, per mi és com més sentimental.

  2)La seva música m’agrada, és del meu estil de música. El grup jo ja el coneixia i havia escoltat algunes cançons. De les cançons que m’han agradat son Dones del carrer, Sóc d’un poble, Les criades i De mil colors.

  • FLORS MORENO AGUILAR diu:

   Coincideixo força amb tu amb les cançons que més m’agraden de Roba Estesa però hi ha una cançó que no coneixia que és DE MIL COLORS i m’ha encantat, Anna! Gràcies per comentar-ho ja que així he conegut una cançó nova que forma part de la seva primera maqueta que no sabia que tenien del 2014.
   Fins i tot pots descarregar-te-la gratuïtament!!

 13. noel bigorra diu:

  amima agradat mes la de Roba estesa pero la de Gema humet tampoc me desagrada la de roba estesa te mes ritme i es nota que ufan amb ganes pero la de gema humet se li nota que te com mes pacio, resumin totes dos son mol bones.

 14. Jan Monferrer Monclús diu:

  a)M’agrada més la de “Roba Estesa” perqué és més ritmosa i et fa moure el cos i en canvi la de la “Gemma Humet” és més sentimental i trista pel meu gust.
  Els acords d’aquesta cançó tenen un ritme que s’enganxa. I en el grup de “Roba Estesa” sembla que participin més instruments en la composició de la música.

  b)He escoltat varies cançons però la que més m’ha agradat és la de “Podries”.
  En moltes de les cançons quede reflectit la temàtica de la desigualtat de la dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *