SADAKO SASAKI I EL PARC DE LA PAU

Sadako Sasaki Peace Child (Daryl Smith, 1990)

Sadako Sasaki Peace Child (Daryl Smith, 1990)

La consigna de crear grues de paper en la lluita per la pau, es remunta a la història d’una de les víctimes de la bomba d’Hiroshima.
Sadako Sasaki tenia dos anys quan va caure la bomba a Hiroshima, ciutat on vivia. Nou anys més tard, com a conseqüència de la irradiació, se li va diagnosticar leucèmia. Internada en l’hospital es va dedicar amb gran entusiasme a realitzar grues de paper. Segons la tradició japonesa, si arribava a crear mil, es compliria el seu desig i milloraria de la seva malaltia.

Va morir l’octubre de 1955, després d’haver plegat 644 grues de paper. Simbòlicament, els seus amics van continuar la seva missió i van completar les mil grues, amb l’esperança que s’evitessin les guerres en el futur i van construir al Parc de la Pau d’Hiroshima, un monument a Sadako i les seves grues.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>