PAU CASALS I L’ONU

 

AQUESTA IMATGE ÉS DEL MÚSIC PAU CASALS. OBSERVA-LA AMB ATENCIÓ. QUINA EDAT CREUS QUE TÉ?


 

FILL D’EL VENDRELL, PAU CASALS VA NÉIXER EL 1876 I ÉS CONEGUT COM UN DELS MILLORS VIOLONCEL·LISTES DEL MÓN. CASALS VA DESTACAR PER COMPONDRE L’HIMNE DE LES NACIONS UNIDES, CONEGUT COM L’HIMNE DE LA PAU I PER LA SEVA INTENSA ACTIVITAT PROFESSIONAL, TANT EN LA DIRECCIÓ COM EN LA COMPOSICIÓ. 

 

L’ORGANITZACIÓ DE LES NACIONS UNIDES (ONU), ÉS UNA ORGANITZACIÓ INTERGOVERNAMENTAL MUNDIAL, CREADA EL 1945, AMB LA FINALITAT DE MANTENIR LA PAU, PROMOURE LA COOPERACIÓ ECONÒMICA, CULTURAL, SOCIAL I HUMANITÀRIA, GARANTIR LA SEGURETAT DELS ESTATS BASANT-SE EN ELS PRINCIPIS D’IGUALTAT I AUTODETERMINACIÓ I VETLLAR PEL RESPECTE DELS DRETS HUMANS. ACTUALMENT FORMEN PART DE L’ORGANISME UN TOTAL DE 192 ESTATS DEL MÓN.

EL 1971, PAU CASALS, VA COMPONDRE L’HIMNE A LES NACIONS UNIDES, QUE DIRIGÍ EL 24 D’OCTUBRE D’AQUELL ANY EN UN CONCERT A LA MATEIXA SEU DE L’ONU.

 

MENTRE ESCOLTEU L’HIMNE DE LA PAU FEU UN DIBUIX COOPERATIU A LA PISSARRA DIGITAL AMB EL TUX PAINT SOBRE EL QUE US SUGGEREIXI LA MÚSICA.


Accions

Informacions

Deixa un comentari

Podeu utilitzar aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>