Com diu el Calendari de l’Ermità, a l’hivern fa fred i a l’estiu calor, i cal ben tenir-lo en compte, perquè molt poques vegades s’equivoca!

Altra cosa és si encerta si demà farà més o menys fred, si a l’hivern baixaràn molt més les temperatures del que és normal o si, per contra, serà un hivern suau i primaveral.

Als continguts 2.2. Propietats físiques i efecte hivernacle i 2.4. Climes has pogut estudiar els factors que condicionen les temperatures mitjanes anuals, de manera que et serà fàcil realitzar l’activitat que et proposo a continuació:

El Bernat s’ha passat forces hores recollint informació sobre les temperatures de diverses ciutats del Món per fer un mapa amb els gràfics de temperatura, però, quan ja ho tenia tot i anava a enganxar els gràfics al mapa sobre una cartolina i marcar amb fletxes les localitats, s’ha trobat que no s’havia apuntat a quina ciutat corresponia cada gràfic, i el pitjor de tot, les anotacions en brut de la seva recerca se les ha emportat aquest matí el camió d’escombreries!

Series capaç de donar un cop de mà al Bernat i acabar-li la feina? Els gràfics els pots descarregar a continuació:

Aquests gràfics són de les ciutats indicades tot seguit. El problema és saber a cadascuna quin gràfic li correspon…

– Petit-Bourg (Guadalupe, Antilles Franceses)
– Bilíbino (Rússia)
– Port Fairy (Austràlia)
– Barcelona (Catalunya)

I el mapa que el Bernat tenia preparat és el següent:

Quins factors has tingut en compte per associar cada gràfic a una determinada ciutat?