Tots ens hem meravellat alguna vegada admirant la posta rogenca del Sol, però també hem pogut comprovar que tan sols dura uns pocs minuts abans d’amagar-se sota l’horitzó.

Però, i si caminéssim incansablement cap al Sol, podriem fer que la posta no s’acabés? Doncs la veritat és que sí, però a quina velocitat caldria desplaçar-se?

Determina la velocitat a la que hauria de viatjar cap a l’Oest una persona que es trobés a l’equador terrestre perquè el Sol no es pongués mai. Per tal de determinar correctament aquesta velocitat hauràs de realitzar uns quants càlculs, però només et calen dues dades inicials, el radi de la Terra, que és de 6.378 km, i el període rotacional, que és de 23 hores i 56 minuts (i, és clar, tingues en compte els continguts 1.4. Moviments relatius Sol – Terra – Lluna).

Saps com començar? Potser algunes paraules clau et serveixen de pista: radi, circumferència, perímetre, equador, velocitat, període rotacional, km/h.

I si en comptes de desplaçar-se per sobre de l’equador terrestre, la persona viatgés en direcció a l’Oest des de la latitud a la que es troba Catalunya, caldria anar a igual velocitat, més ràpidament o més lentament perquè la posta de Sol no s’acabés? Raona la teva resposta!