245.- Causa Cooppel farà homenatge a Tortosa de la figura de Mn. Doctor Joan Baptista Manyà.-

Causa Cooppel per la Pau Local i Mundial, Nacions Unides 2022.-

Divendres dia 08 d’abril a les 7 de la tarda a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.

Projecte  UNESCOoppeling                                    www.cooppel.org 

En motiu dels 40 anys de la mort de Mn. Joan Baptista Manyà a Tortosa,  fill de Gandesa

UNESCOoppeling www.cooppel.org      http://blocs.xtec.cat/anims

Causa Cooppel.   Adherits i associats a la UNESCO des de l’any 2000 en la crida “Construir la Pau en la Ment de les Persones”.-

El fill de Gandesa Joan Baptista Manyà té dedicat el seu nom a la biblioteca local i avui es retrà homenatge en motiu dels 40 anys de la seva mort a Tortosa.

En primer lloc es farà una explicació dels motius d’interès social i cultural de la Causa Talents OASIS Cooppel per la Pau local i mundial, Nacions Unides 2022  i justificació dels “Talents Cooppel” en memòria de l’estudi psicològic del talent en dues obres 1936 i 1948 de Joan Baptista Manyà pel psicopedagog Josep Maria Ferran i Torrent.

En Josep Maria Ferran i Torrent, exerceix de professor especialista d’orientació educativa i cap de Departament d’Orientació de l’institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona. El qual participa en el concurs sobre el talent de l’ONCE, 2016.

http://blocs.xtec.cat/patmf/2016/03/21/151-el-catala-mn-dr-joan-baptista-manya-els-talents-cooppel-i-opinions-de-nois-i-noies-a-la-fase-final/

http://blocs.xtec.cat/patmf/2016/03/15/150-passem-la-fase-provincial-del-concurs-sobre-el-talent-que-organitza-la-once/

A nivell professional és pedagog terapeuta (1983) psicopedagog terapeuta (1998) i mestre d’audició i llenguatge (1993).

En la seva trajectòria de 40 anys ha posat en marxa fins avui projectes culturals locals des de 1976 com és la revista catalanista, clandestina i de plena llibertat d’expressió “Això …Aleixarenc de l’Aleixar (El Baix Camp) i 1980 amb “ALBAIN” un programa alfabetitzador en el servei militar obligatori al Campamento de San Pedro de Colmenar Viejo (Madrid).

Ha inventat jocs didàctics des de l’any 1985 amb l’Escacs Digital i Els jocs PTE, en 1989, el joc de seguir els meus progressos com alumne/a (Mètode DAI), els jocs de la distància d’informar-se i decidir-se. Publicats i difos pels Institut de Ciències de l’Educació de  la Universitat de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya, de la URV, de la Universidad de Zaragoza i dels Instituts d’Estudis Catalans.

També ha dirigit programes de ràdio local des de l’any 1989 a les emissores municipals de Tarragona com ràdio sant Pere i sant Pau (1989-1994 i 2007-2011) i ràdio Fòrum més tard Tarragona Ràdio (1989-1994). En l’actualitat a ràdio Falset amb el programa mensual “Priorem PRIORAT”  des de setembre de 2008.

Ara impulsa la Causa Cooppel per a promoure els jocs Talents OASIS Cooppel per la Pau local i mundial, associats de la UNESCO l’any 2000, estan adherits a la crida: “Construir la Pau en la ment de les Persones” i de cara a la causa i el mòbil per les aspiracions en les Nacions Unides en el 2022.

http://blocs.xtec.cat/anims/240-agenda-2016-causa-talents-cooppel-per-la-pau-i-presentacio-del-llibre-i-cd-lanec-verd-de-jordi-catala/

Durant els darrers 28 anys ha investigat els processos de conversió i de dol de les persones des del 1988, atenent a consultes ciutadanes, des de 2007 és Jutge de Pau (S) de Cabacés i cooperant en mediació, a més d’aprofundir en estudis com és el cas de les sòcioaddiccions, treball de recerca de Màster de Història de les Religions de la URV, defensat en el 2006, així també ha estudiat la vida de persones de les nostres contrades amb risc d’oblit i que tenen gran interès educatiu.

Així com també ha estat la seva darrera tesina versà sobre la mundialment coneguda Teresa de Calcuta, en 2015; defensada en un tribunal eclesiàstic de l’ INSAF i Facultat de Teologia de Catalunya.

1.- Acabada la dissertació sobre la Causa Cooppel i sobre la justificació del nom de “Talents” inspirada en el talent de Joan Baptista Manyà, presentarà el llibre i el CD del cantant Jordi Català, de trajectòria de més de 35 anys a favor de pensar, cantar i ballar en català. El qual al final farà un breu concert.

2.- Presentació del llibre i CD  ”Ànec Verd “ .

3.- Tot seguit breu concert del projecte solidari “Ànec Verd” del cantant Jordi Català. Pensa, riu, canta i balla en català.   http://www.tarracowiki.cat/wiki/%C3%80nec_verd

4.- Al final foto col·lectiva i cantarem junts Imagina’t de John Lennon en català per Jordi Català.  Imagina’t que tothom juga al Cooppel, el món viu en Pau i en Llibertat. El somni és aconseguir junts el que hem somniat.

Cloenda a càrrec de les autoritats invitades com el Sr. Alcalde de Tortosa, el president de la Fundació Manyà entre altres persones i entitats de la ciutat de Tortosa.

 Més informació: Ceradai     info@cooppel.org    619 79 39 69  WhatsApp

Deixa un comentari